Ce a pățit medicul Carmen Dorobăţ după vaccinarea anti-covid-19: ”A apărut după vaccinare, imediat”

Ce a pățit medicul Carmen Dorobăţ după vaccinarea anti-covid-19: ”A apărut după vaccinare, imediat”
Carmen Dorobăţ, după vaccinare, infectată cu covid-19

Numele medicului Carmen Dorobăț este unul cu greutate, având în vedere că este medic cu experiență. Medicul este și fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase din Iași. Recent, ca toți medicii de altfel, Dorobăț a fost vaccinată anti-covid. Numai că a avut parte de surprize, imediat după vaccinare.

Carmen Dorobăţ, după vaccinare, infectată cu covid-19

În 27 decembrie a început campania, la nivel național, de vaccinare anti-covid, primii fiind medicii și personalul medical din spitalele din România. Printre mediciii vaccinați se numără și Carmen Dorobăț, medic infecționist, și fost șef la Spitalului de Boli Infecțioase din Iași. Numai că, după cum povestește chiar medicul, imediat după vaccinare, deși avusese test negativ, i-a fost descoperită infecția cu covid-19.

„Am făcut un drum săptămâna trecută la București. Niciuna dintre persoanele cu care am intrat în contact nu era suspectă de COVID 19. Nu am luat infecția din spital pentru că în spital știu să mă protejez. Dar iată că euforia sărbătorilor ne face uneori să și greșim.

Deși m-am protejat mereu, nu știu cum de s-a întâmplat. Înainte de vaccin aveam test negativ. Anticorpii protectori dați de vaccin apar la 10-15 zile după vaccinare. La mine, infecția a apărut după vaccinare, imediat.”, a declarat medicul Carmen Dorobăț.

”Protecția, măcar 15 zile după vaccinare, până când apar anticorpii”

După cum declară Carmen Dorobăț, efectele vaccinului anti-covid, mai exact apariția anticorpilor generați de soluție, apar la 10 – 15 zile de la vaccinare. Medicul a mai spus că este necesar un rapel, pentru ca efectele permanente de imunizare ale vaccinului să fie resimțite cu adevărat.

”Protecția, respectiv purtarea măștii și spălatul pe mâini, păstrarea distanței sociale, trebuie menținută măcar 15 zile după vaccinare, până când apar anticorpii. (…) Vaccinul în cazul meu a avut un rol decisiv aș putea spune prin faptul că a blocat situsurile de legare a virusului.

Simptomele sunt șterse față de alte cazuri cu care m-am confruntat în ultimele zece luni. (…) Categoric peste 28 de zile voi face rapelul și în continuare sfătuiesc cetățenii să se vaccineze, mai ales pentru că vedem, apar tulpini noi care îngreunează situația”, a adăugat Carmen Dorobăț.

Un alt caz, de apariție a infecției cu covid-19 după vaccinare, mai exact la o săptămână, a fost constatat în Statele Unite ale Americii, la un asistent medical vaccinat cu produsul celor de la Pfizer. Specialiștii americani au ajuns la aceeași concluzie ca și Carmen Dorobăț. Americanii au spus că este necesară o a doua vaccinare pentru a se obsera eficiența acestuia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI