Primele produse care se scumpesc la Lidl din cauza inflației. Absolut toată lumea le cumpără!

Primele produse care se scumpesc la Lidl din cauza inflației. Absolut toată lumea le cumpără!
Primele produse care vor avea prețuri majorate

Magazinele Lidl au o dilemă: nu știu dacă să crească prețurile sau să le mențină așa. În urmă cu 3 ani, în anul 2018, din cauză că a crescut prețurile, pierzând din această cauză foarte mulți clienți. Iată care sunt primele produse care se scumpesc la Lidl din cauza inflației și pe care le cumpără absolut toată lumea.

Toată lumea cumpără primele produse care se scumpesc la Lidl din cauza inflației

Industria alimentară este amenințată de inflație. Producătorii sunt forțați să majoreze prețurile din cauza creșterii prețurilor la energie electrică și la materiile prime de bază. Dilema tuturor este cum va fi afectat consumatorul final și dacă prețul coșului de cumpărături va crește.

De la producător, produsele ajung la supermarket, care este ultima verigă din lanț. De la supermarket, produsele ajung la consumatorul final. Magazinele precum Lidl, trebuie să decidă dacă vor absorbi aceste creșteri și dacă vor reduce marjele la un an după ce au adăugat miliarde de euro în plus la vânzările în masă din cauza pandemiei de coronavirus.

Ce produse se scumpesc primele la Lidl

Toată lumea se întreabă dacă vor crește prețurile de pe rafturile supermarket-urilor în urma inflației care a dus la majorarea prețurilor pe care producătorii au anunțat-o deja.

Trebuie să luăm în calcul și faptul că supermarket-urile nu vor să își piardă din clienți din cauza majorării prețurilor și nici nu vor ca aceștia să piardă puterea de cumpărare, precum și dorința lor de a economisi.

Lidl – primele produse care vor avea prețul majorat

Supermarket-urile nu vor să piardă din consumatori, la fel cum s-a întâmplat și la criza economică din anul 2008. Așadar, nici pentru aceștia, creșterea prețurilor nu este o soluție.

Greșeala multor supermarket-uri este că anticipează inflația și fac o creștere generală a prețurilor produselor. Potrivit elespanol.com, primele produse care se scumpesc la Lidl din cauza inflației și pe care absolut toată lumea le cumpără sunt:

  • uleiul – a cărui preț crește cu 6,5%
  • zahărul – a cărui preț crește cu 6,5%
  • cerealele pentru micul dejun – a căror preț crește cu 4,2%.

Prețuri majorate – produse

Supermarket-urile se află într-o situație dificilă pentru că producătorii au avertizat deja că „ce e mai rău urmează să vină”. Preturile nu par să crească pentru scurt timp, iar perioada următoare va fi la fel de rea sau mai rea. Ce mai afectați vor fi într-un final, consumatorii.

Consumatorii trebuie să știe că, în lunile următoare producătorii și lanțurile de supermarketuri vor lua decizii care vor afecta inevitabil prețul coșului de cumpărături.