Prima țară din lume cu vaccin anti-covid pe bază de ADN. Decizia de ultimă oră

Prima țară din lume cu vaccin anti-covid pe bază de ADN. Decizia de ultimă oră
Prima țară din lume care are un vaccin anti-COVID pe baza de ADN: detalii

Premieră mondială! Prima țară unde a fost autorizat vaccinul anti-COVID-19 pe bază de ADN. Autoritățile au decis recent acest lucru. Ce detalii se știu la acest moment? Serul va fi administrați adulților și copiilor cu vârsta de peste 12 ani.

Țara cu vaccin anti-COVID-19 pe bază de ADN

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din India a acordat aprobarea pentru utilizarea de urgență a vaccinului anti-COVID-19 produs pe bază de ADN. Acesta este primul din lume și se administrează adulților și copiilor cu vârsta de peste 12 ani.

Serul este produs de către Zydus Cadila, se numește vaccinul ZyCoV-D și folosește o secțiune de material genetic din virus care oferă instrucțiuni ca ADN sau ARN pentru a produce proteina la care sistemul imunitar răspunde.

ZyCoV-D se administrează în trei doze spre deosebire de celelalte existente pe piață care necesită doar două sau chiar o singură doză. Aprobarea lui oferă un impuls programului de vaccinare al Indiei care are ca scop vaccinarea completă a adulților până în decembrie și imunizarea cu prima doză a celor cu vârsta sub 18 ani.

Zidus Cadila este dezvoltat în parteneriat cu Departamentul de Biotehnologie și este al doilea ser împotriva COVID-19 din India care obține autorizație de urgență, după exisența Covaxin produs de Bharat Biotech, arată Aljiazeera.

Producătorul a declarat în luna iulie a anului curent că vaccinul este eficient împotriva noilor mutații, mai cu seamă a variantei Delta. Un detaliu ar fi că acesta este administrat folosind un aplicator fără ac. ZyCoV-D este al șaselea vaccin autorizat pentru utilizare în țară în care doar 9.18% din populație a fost complet vaccinată până acum.

Producătorul de medicamente generice și-a mai propus să producă anual de al 100 la 120 de milioane de doze de ZyCoV-D, iar acum a început deja stocarea vaccinului. Compania a solicitat autorizarea încă din luna iulie a.c., după ce studiile au arătat o eficiență de 66.6%.

Aproape 70% din populația Indiei ar putea avea anticorpi

„Peste jumătate dintre copiii cu vârste între 6 și 17 ani au fost pozitivi, iar prevalența anticorpilor a fost similară în zonele urbane și rurale”, a spus Balram Bhargava, directorul ICMR, însă „statele, districtele și zonele fără anticorpi riscă să fie lovite de valuri de infectare.”

Doar 6.35% din populația Indiei este vaccinată din cei 1.38 de miliarde de cetățeni, potrivit Universității John Hopkins. Amintim că India a fost devastată după al doilea val COVID-19 care a prăbușit sistemul medical.

Unii oameni au murit chiar în fața spitalelor în timp ce așteptau să fie preluați de cadrele medicale care nu mai făceau față numărului uriaș de pacienți. Valul s-a derulat între aprilie și iunie și a infectat și ucis zeci de mii de oameni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI