Speranța în inimile oamenilor de peste tot din lume a atins un alt nivel după auzul ultimei vești. Care este prima țară care atinge imunitatea colectivă împotriva COVID-19? Turiștii sunt așteptați să se relaxeze în liniște și pace chiar peste două săptămâni de acum încolo.
Oameni din întreaga lume se bucură de vestea minunată primită – există deja prima țară care a atins imunitatea colectivă împotriva COVID-19. Seychelles urmează să se relaxeze total în contextul actual după ce peste 70% din populație va fi vaccinată deja, arată digi24.ro.
Doar două săptămâni îi mai despart pe locuitorii din Seychelles să fie primii cetățeni ai căror țară va fi scăpată complet de virus. La momentul acela, peste 70% din oameni vor primi vaccinul chinezesc Sinopharm.
Până acum, peste 44% din locuitori au primit deja serul. Ceilalți vor mai avea la dispoziție și vaccinul AstraZeneca. „Țara noastră va putea să se deschidă din nou turismului”, a anunțat președintele Wavel Ramkalawan.
Arhipelagul Seychelles are 115 insule, aproape 100.000 de locuitori și este situat la aproximativ 1.500 de kilometri est de Africa. Și din Israel vin vești îmbucurătoare, fiind în topul țărilor în privința numărului de persoane vaccinate.
Studiile specialiștilor susțin că persoanele din Israel care au primit vaccinul BioNTech cu 90% șanse să nu transmită mai departe virusul, cu toate că până acum exista această nesiguranță.
-Cât durează imunitatea la vaccin? Detalii Raed Arafat
„La acest moment, până acum, din momentul în care am început să ne vaccinăm și de când au fost testările înainte știm acum, cu cât trece timpul, că imunitatea continuă. Pentru că persoanele care au fost testate și au intrat în studii, ele în continuare sunt evaluate la numărul de anticorpi, la imunitate – dacă scade, dacă rămâne, dacă dispar anticorpii, dacă nu dispar”
„Dezvoltăm un vaccin care se diferenţiază prin faptul că nu acţionează asupra proteinei S, ci asupra altor componente proteice ale virusului, aşadar nu se dezvoltă o imunitate umorală – cu activarea anticorpilor -, ci o imunitate celulară, al cărei avantaj este durata sa îndelungată”, a explicat Veronika Skvorţova.
„În unele lucrări experimentale s-a demonstrat că această imunitate se menţine între 13 şi 17 ani”, a adăugat ea, cu mențiunea că direcția cercetărilor se înscrie în actualele tendințe internaționale susținute de Organizația Mondială a Sănătății.