Informații de ultimă oră despre imunitatea la covid-19. Cercetătorii au stabilit abia acum ce se întâmplă

Informații de ultimă oră despre imunitatea la covid-19. Cercetătorii au stabilit abia acum ce se întâmplă
Informații despre imunitatea la coronavirus

Potrivit unui studiu făcut de oameni de știință, imunitatea la noul coronavirus poate dura opt luni sau mai mult. Cercetătorii au constatat că persoanele care s-au recuperat după ce au fost bolnavi de coronavirus au dezvoltat niveluri crescute de celule B și T (necesare pentru imunitatea împotriva virusului), care pot persista în organism o perioadă foarte, foarte lungă de timp.

Informații de ultimă oră despre imunitatea la covid-19

La începutul pandemiei, oamenii de știință au recoltat probe de sânge de la 185 de pacienți cu vârste cuprinse între 19 și 81 de ani testați pozitiv pentru coronavirus. Aceștia au constatat că majoritatea participanților au dezvoltat suficiente celule imune pentru a combate virusul și a preveni reinfectarea, scrie Forbes.

Deși studiul nu a fost evaluat încă de alți cercetători, cei de la New York Times spun că este ”cel mai cuprinzător și mai îndelungat studiu al memoriei imune la coronavirus până în prezent”.

Imunitatea la COVID-19 poate scădea în timp

Potrivit unui alt studiu recent (de asemenea, neevaluat ), făcut de oamenii de știință de la Imperial College din Londra, imunitatea la COVID-19 poate scădea în timp, deoarece nivelurile de anticorpi de protecție ar fi scăzut rapid după infecție.

Cu toate acestea, alți imunologi susțin că există unele dovezi precum că reinfectarea cu coronavirusul este un ”rezultat al variațiilor genetice virale” și că aceste preocupări pot să nu fie relevante pentru SARS-CoV-2.

Raed Arafat, despre imunitatea dată de vaccinul anti-COVID-19 ar putea dura 6-8 luni

Potrivit șefului DSU , vaccinul împotriva COVID-19 ar oferi imunitate pentru cel puțin 6-8 luni. De asemenea, Raed Arafat susține că persoanele care au au fost imunizate și care au intrat în studiile clinice ale vaccinului vor fi monitorizate timp de doi ani. Acest lucru se va face pentru a se identifica momentul în care dispare imunitatea.

”La acest moment, până acum, din momentul în care am început să ne vaccinăm și de când au fost testările înainte știm că imunitatea continuă. Pentru că persoanele care au fost testate și au intrat în studii, ele în continuare sunt evaluate la numărul de anticorpi, la imunitate – dacă scade, dacă rămâne, dacă dispar anticorpii, dacă nu dispar. Cu cât trece timpul mai mult și semnalele sunt că imunitatea este valabilă și acum înseamnă că timpul se prelungește.

Deci la acest moment chiar vreo 6-8 luni deja au făcut teste pentru cei care au fost vaccinați și nimeni n-a venit să zică – «Atenție, a scăzut!». Și cu cât timpul trece și testele demonstrează că anticorpii sunt prezenți, cu atât valabilitatea acestei vaccinări este mai lungă, a spus Raed Arafat la Digi24.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI