Prima țară care a introdus lecții despre schimbarea climatică: beneficiile cursurilor de încălzire globală

Încălzirea globală a devenit materie de studiu în Europa, iar beneficiile acestei practici sunt foarte importante pe termen lung. Foarte mulți oameni nu înțeleg ce înseamnă schimbările climatice, iar școala i-ar ajuta.

Încălzirea globală este o problemă din ce în ce mai gravă la nivel global, iar repercusiunile se resimt în toate țările. Din păcate, atâta timp cât avem lideri precum Donald Trump care consideraă acest fenomen ca fiind o invenție a chinezilor, situația devine din ce în ce mai tragică. Președintele uneia dintre cele mai puternice țări din lume poate pune în pericol efortul tuturor celorlalte țări de a remedia încălzirea globală.

Trecând însă peste partea tristă a ecuației, Italia a introdus cursurile despre încălzirea globală și schimbări climatice în programa școlară obligatorie. Începând cu următorul an academic, o oră pe săptămână va fi dedicată acestui subiect, pentru ca adolescenții să înțeleagă mai bine ce se întâmplă cu planeta noastră și ce pot face pentru prevenirea unui dezastru iremediabil.

Pentru ca efectul să fie cel scontat, vor fi introduse schimbări de programă și în materii precum matematică, fizică sau geografie. Acestea vor fi predate din prisma sustenabilității și a impactului minim asupra mediului înconjurător. Anunțul pe marginea acestor schimbări a fost făcut de curând de către ministrul italian al educației, Lorenzo Fioramonti.

În trecut, înainte să devină ministru, Fioramonti a studiat economie politică la Universitatea din Pretoria. De asemenea, este un membru al organizației GovInn. De când a ocupat postul de ministru, a insistat pe faptul că va reinventa complet sistemul educațional din țarasa. El speră ca Italia să fie prima țară care își formează elevi în spiritul protejării mediului și a societății.

Începând cu 2020, toate școlile de stat din Italia vor dedica 33 de ore pe an acestui prototip de educație civică, cu accent pe dezvoltare sustenabilă și schimbare climatică. Toți copiii cu vârste între 6 și 19 ani vor învăța această materie, din clasa 1 până în clasa a 13-a

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI