Prognoza meteo, dată peste cap de un fenomen periculos care afectează tot Globul. Ce se întâmplă

Prognoza meteo, dată peste cap de un fenomen periculos care afectează tot Globul. Ce se întâmplă
Meteorologii anunță fenomene meteo extreme pe tot Globul

Faptul că temperaturile de vară s-au menținut până în luna noiembrie, poate a fost un motiv de bucurie pentru unii, însă în realitate acest fenomen este un efect al înclăzirii globale, care afectează tot globul. Iar din acest motiv, meteorologii anunță o iarnă grea care e posibil să dureze până în luna aprilie, în România.

Încălzirea globală schimbă iernile cu care suntem obișnuiți. Cu ce temperaturi ne vom lupta în această iarnă?

Potivit climatologului Roxana Bojariu, ne așteaptă o iarnă cu temperaturi extreme: „Vom avea temperaturi mai mari iarna, dar vor fi şi temepraturi mult mai severe decât înainte, este o reconfigurare a transferului de energie între componentele sistemului, un transport de energie mai mare în sistem, deci şi manifestările caracteristice pentru locul şi timpul de an sunt mai severe, mai energetice”.

Va fi cea mai grea iarnă din ultimii ani
Va fi cea mai grea iarnă din ultimii ani

De asemenea, climatologul trage un semnal de alarmă asupra temperaturilor care s-au înregistrat în luna noiembrie și care sunt total ieșite din scările climatice urmărite în arhive.

„Avem temperaturi cu 10 – 12 grade mai mari decât normalul şi azi vor fi temperaturi mult mai mari, mai ales în centru şi nord vest avem aceste mari depăşiri. Se întâmplă ceva în sistemul climatic. Toamna e un anotimp de tranziţie, normal, fluctuaţiile sunt mai mari în timpul toamnei, ca şi în timpul primăverii. Atunci poţi avea fluctuaţii, dar amplitudinea este foarte mare, asta poate fi pus în legătură cu schinbarea climei.

Per total, avem un glob care se încălzeşte. Până la jumătatea lunii decembrie nu pare să avem o trecere foarte bruscă spre iarnă, sunt temperaturi peste normalul perioadei. Din decembrie, a doua parte ar putea avea manifestări obişnuite iernii, sunt foarte importante aceste prognoze pe intervale mai scurte, şi cele nowcasting, cu anticipare imediată. E foarte posibil să avem fenomene extreme, a explicat Roxana Bojariu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI