Prima declarație a lui Virgil Popescu după ce a fost agresat de George Simion: „Instigare la ură, la nesupunere”

Prima declarație a lui Virgil Popescu după ce a fost agresat de George Simion: „Instigare la ură, la nesupunere”
Prima reactie a lui Virgil Popescu, dupa ce a fost atacat de George Simion

Luni, 7 februarie, în Parlament trebuia să aibă audierea ministrului Virgil Popescu, ca urmare a moțiunii de demitere a acestuia, depusă de USR la finalul săptămânii trecute. Ce s-a întâmplat după ce George Simion l-a atacat pe ministrul Energiei. Oficialul a scris totul pe rețelele sociale.

Reacția lui Virgil Popescu, după ce a fost atacat de George Simion

George Simion și ministrul Energiei au avut parte de un conflict, în plin Parlament, în fața celorlalți deputați. Liderul AUR a oprit discursul lui Virgil Popescu, aducându-i acuzații dure acestuia, după care l-ar fi luat de gât pe oficial.

Ministrul Energiei Virgil Popescu a postat pe rețelele sociale un mesaj amplu, vorbind despre „comportamentul agresiv” pe care liderul Alianței pentru Unirea Românilor l-a avut față de acesta.

„Comportamentul agresiv pe care l-a avut astăzi liderul AUR George Simion la adresa mea nu are nicio scuză. Vorbim de o formă de violență manifestată în Parlamentul României, la adresa unui ministru. Dar nu contează atât de mult dacă sunt ministru. Vorbim aici de manifestări de violență verbală la adresa altui om, de instigare la ură, la nesupunere, la un comportament irațional.

Iar faptul că își legitimează aceste porniri ”barbare” prin suportul cetățenilor, mi se pare un gest abject și o amenințare, pe care nu putem să o trecem ușor cu vederea. Există numeroase episoade similare în istorie, care s-au finalizat în adevărate traume, care au repercusiuni și în zilele noastre.”, a scris ministrul pe Facebook.

Ministrul Energiei va depune plângere împotriva lui George Simion

Virgil Popescu și-a exprimat dezamăgirea față de comportamentul liderului AUR din Parlament, susținând că asemenea atitudini trebuie evitate. Ministrul Energiei a lansat ironii fine la adresa lui George Simion, sfătuindu-l să-și „aducă aminte măcar de buna creștere”.

„Nu cred că vrem să alimentăm, prin nepăsare, un astfel de comportament. Îmi pare rău că s-a întâmplat așa ceva. Credeam că liderul AUR, care spune despre el că este o persoană citită și educată, să își aducă aminte măcar de buna creștere, de buna cuviință, de ceea ce îl învață preoții și oamenii de bine.

Acest spectacol grotesc, pe care l-a pus în scenă astăzi, la adresa mea nu are cum să aibă ceva pozitiv. Nu voi alimenta ura cu ură! Dar cred că liderul AUR trebuie să fie sancționat pentru ceea ce a făcut astăzi. De aceea anunț că voi depune plângere penală. Cred că ne dorim cu toții o societate civilizată, în care aleșii din Parlament să nu aibă ieșiri cu tentă violentă!”, a scris ministrul Energiei Virgil Popescu.

După incidentul ce a avut loc în Parlament, Virgil Popescu a hotărât să nu-și mai prezinte argumentele în ședința din 7 februarie. Mai mult de atât, oficialul a spus că va depune o plângere pe numele liderului AUR.