Scene halucinante între George Simion și Virgil Popescu, ministrul Energiei. „Ești un hoț”/ „Ești un prost” VIDEO

Scene halucinante între George Simion și Virgil Popescu, ministrul Energiei. „Ești un hoț”/ „Ești un prost” VIDEO
Jigniri între Virgil Popescu și George Simion la tribuna Parlamentului (foto: Inquam Photos / Ilona Andrei)

Astăzi Parlamentul României a fost scena unui nou scandal. Personajele principale au fost ministrul Virgil Popescu și liderul AUR George Simion. Ceea ce trebuia să fie audierea ministrului Energiei s-a transformat într-o scenă demnă de povestirile lui Caragiale. Audierea lui Virgil Popescu trebuia să aibă loc, ca urmare a unei moțiuni depuse de USR. Totul a culminat cu cuvinte grele și de o parte și de alta. Virgil Poepscu a declarat ulerior că va depune o plângere.

Jigniri între Virgil Popescu și George Simion la tribuna Parlamentului

Astăzi, în Parlament, trebuia să aibă loc audierea ministrului Virgil Popescu, ca urmare a moțiunii de demitere a acestuia, depusă de USR la finalul săptămânii trecute. Moțiunea, intitulată “Incompetența și minciuna închid lumina în România. Ministrul ‘săptămâna viitoare’ Virgil Popescu, un pericol pentru securitatea energetică a României”, urma să fie dezbătută astăzi, cu prezența ministrului la tribuna Parlamentului României.

Numai că lucrurile aveau să degenereze într-un adevărat conflict, după ce liderul AUR George Simion l-a oprit pe ministru din discurs, aducânându-i acuzații dure. Reacția ministrului a fost una pe măsură, totul degenerând în jigniri din ambele părți.

George Simion a declarat ulterior că nu i-ar fi făcut absolut nimic, ci doar a apărat interesele celor care l-au votat:

„Îmi pare rău pentru că nu trebuia să mă duc să strigăm, în același timp, la microfon. Nu pot să îmi cer, în fața unui hoț, scuze. Sunt de acord cu orice sancțiune și mi se pare justificată, dar voi spune adevărul, un hoț e hoț. Trebuie să fiu sancționat, dar nu îmi pare rău.

Nu e nicio agresiune, că nu i-am făcut nimic. Am pus mâna pe el. M-a deranjat faptul că e un hoț și i-am spus că e un hoț. Vorbesc în numele a milioane de români”, a declarat George Simion, conform G4Media.

„Nu e vorba de teamă, ci de tras un semnal de alarmă”

Virgil Popescu a decis să nu-și mai prezinte argumentele în ședința de astăzi din Parlament, ca urmare a incidentului cu George Simion, declarând că va depune o plângere pe numele acestuia. În afară de asta, Virgil Popescu a mai reamintit că nu ar fi primul incident de acest fel în care este implicat liderul AUR.

„Colegii mei se vor reuni astfel încât să nu se mai întâmple așa ceva. În această sesiune lucrurile revin la unele lucruri la care nu mă simt bine în largul meu. Un alt coleg a fost bruscat în sesiunea trecută.

Chestorii sunt tot colegi de-ai noștri. În semn de protest nu voi mai prezenta. O să depun în scris răspunsul la moțiune. Nu e vorba de teamă, ci de tras un semnal de alarmă, că nu suntem în perioada interbelică, o perioadă de tristă amintire”, a declarat Virgil Popescu.

Scandalul de astăzi a închis ședința de lucru, dar a fost amânată pentru o dată ulterioară. Virgil Popescu, Ministrul Energiei, riscă să-și piardă postul, în urma moțiunii depuse de USR.

Virgil Popescu fața-n-față cu George Simion„Ești un hoț” și „Ești un prost”

Virgil Popescu și-a început discursul de la tribuna Parlamentului României, moment în care din sală, George Simion a început să strige la acesta. Vădit deranjat, Virgil Popescu a avut un dialog cu președintele ședinței, declarând:

Domnule președinte, pot să îi spun eu domnului Simion să se ducă la domnul Putin să ieftinească gazul, că văd că pe Simion îl frământă alte lucruri”, a spus ministrul.

Este momentul în care George Simion vine la tribună, pune mâna pe ministru, spunându-i „Ești un hoț”. Episodul s-a repetat încă odată, iar finalul, după cum se vede și în clipul de mai jos, este cu Virgil Popescu spunându-i lui George Simion, „Ești un prost”. Ulterior președintele ședinței de lucru decide închierea sesiunii, ca urmare a evenimentelor.