Previziunea lui Bill Gates va schimba lumea?! Ce se va folosi în loc de telefonul mobil

Previziunea lui Bill Gates va schimba lumea?! Ce se va folosi în loc de telefonul mobil
Predicțiile lui Bill Gates de acum 27 de ani, o realitate a zilelor noastre

Acum 27 de ani, Bill Gates a prezis Netflix, iPhone și Facebook. În prezent, Bill Gates a devenit un fel de guru al noilor realități pe care le trăiește omenirea. Recent, miliardarul a prezis un nou tip de tehnologie care, printre altele, ar urma să înlocuiască smartphone-urile.

Predicțiile lui Bill Gates de acum 27 de ani, o realitate a zilelor noastre

În 1995, Bill Gates, pe atunci CEO al uneia dintre cele mai de succes companii din lume, a făcut câteva predicții îndrăznețe despre viitorul în care trăim acum. Cele mai multe dintre aceste predicții au fost de o acuratețe neașteptată. Cu toate astea, câteva au fost complet deplasate.

Acum, 27 de ani mai târziu, cu o nouă carte care va fi lansată anul viitor, el privește înapoi la acele predicții, evaluându-și propriul efort mai tânăr și privind înainte spre ceea ce va urma. Iată câteva dintre cele mai uimitoare predicții ale lui Gates din 1995.

A prevăzut aproape exact smartphone-urile

Mă gândeam și învățam despre aceste lucruri în mod obsesiv pe atunci”, scrie Gates într-o nouă postare pe blog care trece în revistă cartea sa din 1995, The Road Ahead. Acest efort a dat roade atunci când a privit înainte la ceea ce el a numit „mini PC-ul”. În afară de nume, el descria smartphone-ul de astăzi cu detalii uimitoare. Iată o parte din ceea ce a scris în 1995:

„Va avea aproximativ aceeași dimensiune ca un portofel. Ceea ce înseamnă că îl veți putea purta în buzunar sau în poșetă. Va afișa mesaje și programe și vă va permite să citiți sau să trimiteți e-mailuri electronice și faxuri. Să monitorizați vremea și rapoartele bursiere și să jucați jocuri simple și sofisticate.

La o ședință, ați putea lua notițe, să vă verificați întâlnirile, să răsfoiți informații dacă vă plictisiți sau să alegeți dintre miile de fotografii ale copiilor dvs. ușor de apelat.”, scria miliardarul.

El a mai prezis că „pocket PC” va fi securizat cu ajutorul unui sistem biometric. Spunea de o posibilă amprentă digitală, că îl veți putea folosi pentru a intra la un concert sau în avion, că va înlocui plata cu bani de hârtie și că vă va anunța prin difuzorul său când se apropie ieșirea de pe autostradă.

A făcut chiar și o estimare destul de bună a prețului, de la atât de ieftin încât să fie de unică folosință până la 1.000 de dolari sau mai mult.

Predicțiile lui Bill Gates de acum 27 de ani, o realitate a zilelor noastre
Bill Gates

Ce tehnologie va înlocui smartphone-urile, potrivit lui Bill Gates

Omul de afaceri se referă la tatuajele electronice dezvoltate de compania Chaotic Moon. Este vorba de o tehnică bazată pe biotehnologie. Noua tehnologie își propune să analizeze și să colecteze informații din corpul uman prin intermediul acestuia.

Printre datele pe care acest tatuaj le va stoca, se vorbește inițial de informații medicale și sportive. Cu ajutorul acestora se vor putea preveni și controla bolile, precum și îmbunătăți performanțele fizice și sportive prin intermediul semnelor vitale.

Deși acest tatuaj electronic se află încă în faza de dezvoltare, spune Bill Gates, se știe că va fi aplicat temporar pe piele. Vor fi sub forma de mici senzori și urmăritori care trimit și primesc informații printr-o cerneală specială care conduce electricitatea.

Bill Gates vrea ca tatuajele electronice să înlocuiască smartphone-urile

Cu toate acestea, implementarea inițială a tatuajelor electronice nu este suficientă pentru Bill Gates, care dorește ca acest dispozitiv futurist să devină înlocuitorul smartphone-urilor actuale, conform publicației Marca.

Ideea lui Gates a fost deja văzută în mai multe filme de la Hollywood. În opinia acestuia, oamenii pot folosi tatuajul electronic dezvoltat de Chaotic Moon pentru a suna, trimite mesaje sau căuta o adresă.

Nu se poate vorbi încă de un termen aproximativ pentru ca acesta să fie disponibil. Cu toate astea, Gates și echipa sa caută modalități de implementare. Modalități, spune el, prin care acesta să devină noul dispozitiv cu care oamenii să realizeze multe dintre lucrurile pe care le fac prin intermediul smartphone-urilor.