14 feb. 2022 | 15:40

Vârsta ideală la care un copil trebuie să primească un smartphone de la părinții lui

Sănătate
Vârsta ideală la care un copil trebuie să primească un smartphone de la părinții lui
Când ar trebui să primească copilul un smartphone?

Într-o lume a vitezei și a tehnologiilor de ultimă oră, tentațiile celor mici sunt extrem de mari. Printre cele mai la îndemână este smartphone-ul. Noile generații se nasc cu abilități mult mai dezvoltate. Dar, specialiștii spun că nu este indicat ca cei mici să aibă un telefon smart de la o vârstă fragedă. În perioada de creștere, cel mai important este modul de a dezvolta relațiile interpersonale. Este imperios necesar să crească în comunitate și să învețe să comunice.

Când ar trebui să primească copilul un smartphone?

Potrivit Common Sense Media, utilizarea smartphone-urilor a crescut drastic în rândul copiilor. În 2015, doar 11% dintre copiii de opt ani dețineau un smartphone. În 2019, acest număr a sărit la 19%. Aceste cifre cresc odată cu vârsta, peste 80% dintre copiii cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani deținând un smartphone.

Telefoanele mobile continuă să fie din ce în ce mai prezente în viața de zi cu zi a copiilor. Unii părinți nu au problemă în a le oferi copiilor lor un telefon mobil la o vârstă fragedă. Alții sunt îngrijorați de efectele pe care le pot avea. Nu există prea multe puncte de acord cu privire la „vârsta potrivită” pentru a-i da copilului un smartphone.

Avantajele utilizării telefonului mobil

Este de înțeles că părinții doresc ca copiii lor să aibă acces la aceste dispozitive care salvează vieți. Dar beneficiile utilizării telefoanelor mobile-smartphone pot deschide, de asemenea, oportunități educaționale pentru elevi care nu existau înainte. Progresele tehnologice au creat un nou mediu educațional cu beneficii pe termen lung pe care abia acum începem să le realizăm.

Copiii învață în moduri în care se simt mai confortabil

Copiii se obișnuiesc adesea cu noile tehnologii mai repede decât părinții lor acasă. Aașa că nu este surprinzător faptul că s-ar simți mai confortabil într-un mediu de învățare care include aceleași progrese tehnologice. Utilizarea tehnologiei a devenit mai frecventă în sălile de clasă.

Asta și datorită abundenței și disponibilității telefoanelor smartphone. Se așteaptă ca elevii să devină experți în toate tipurile de tehnologie pe măsură ce cresc și intră pe piața forței de muncă. Cu alte cuvinte, utilizarea tehnologiei în clasă este un pas necesar în educația lor.

Elevii pot obține rapid răspunsuri la întrebări

Copiii mici nu au răbdare atunci când doresc răspunsuri și sunt creaturi curioase. Internetul le oferă elevilor nenumărate modalități de a găsi informații despre orice subiect. Telefoanele smartphone au făcut ca această posibilitate să fie și mai mare.

Materialele audio și video dau o nouă viață unor materiale mai vechi. Generații de elevi au învățat despre istorie prin simpla citire a cărților. Dar includerea de materiale audio și video într-o sală de clasă poate aduce aceste povești la viață.

Utilizarea telefoanelor mobile în clasă a făcut ca aceste momente să fie mai ușor de accesat în sălile de clasă din întreaga lume.

Dezavantajele utilizării telefoanelor smartphone

Multe oportunități educaționale sunt un plus. Dar, nu trebuie să căutați prea mult înainte de a găsi avertismente cu privire la copii și timpul petrecut în fața ecranului. Creșterea utilizării telefoanelor mobile a adăugat mai multe distrageri și întreruperi pentru elevi, împreună cu o creștere a trișării și a hărțuirii cibernetice.

Impactul tehnologiei asupra copiilor poate fi de natură negativă, în timp ce beneficiile cititului pentru copii și ale altor îndeletniciri care nu țin de tehnologie, cum ar fi muzica, scrisul sau arta, par să crească. Hărțuirea cibernetică este o tendință îngrijorătoare care afectează copiii din întreaga lume.

În Statele Unite, 34% dintre copii au declarat că au suferit cel puțin o dată hărțuire cibernetică. Cei care sunt hărțuiți sunt mai des elevi de culoare, LGBTQ, cu dizabilități sau de sex feminin, potrivit statisticilor. Hărțuirea cibernetică poate varia de la discursuri instigatoare la ură, remarci cu caracter sexual, până la ridiculizare și amenințări și poate duce la depresie și sinucidere în cazul unor elevi.

Psihologii avertizează că utilizarea de smartphone poate pune în pericol sănătatea mintală a unui copil, iar sondajele naționale arată că copiii sunt mai anxioși ca niciodată.

Concluzie. La ce vârstă ar trebui să primească copiii un smartphone?

Vârsta medie la care copiii primesc un smartphone este între 12 și 13 ani. Având în vedere acest lucru, părinții sunt cei mai buni judecători pentru a stabili dacă copiii lor sunt pregătiți pentru un telefon mobil, iar lecțiile pe care le predau despre această pregătire pot începe de la o vârstă fragedă. Într-o perioadă în care utilizarea telefoanelor mobile este în creștere, lideri din industria tehnologică, precum Bill Gates, au declarat public că copiii lor nu au primit propriile telefoane până la liceu.

Parteneri
A murit unul dintre cei mai apropiați oameni ai lui Nicolae Ceaușescu
Redactia.ro
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost construit în mai puțin de un an
Click.ro
Mesaj în română postat de Ursula von der Leyen: „România și Bulgaria aparțin pe deplin spațiului Schengen”
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Fiica unei vedete, surprinsă în ipostaze afectuoase cu o colegă. Imaginile s-au viralizat / FOTO
Unica.ro
Amendă pentru Raiffeisen. Clienții s-au trezit fără bani sau cu credite și conturi nesolicitate
EVZ.ro
Adriana Bahmuțeanu, primele declarații după ce băieții ei au fost luați de Protecția Copilului. Fosta soție a lui Silviu Prigoană nu și-a văzut nici acum fiii
Spynews
Taxă pentru românii care stau la bloc. O plăteşte toată lumea: Este o aberație colosală!
Capital.ro
Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Copiii ei au fost scoși din casa tatălui decedat. Ce se întâmplă acum cu Eduard și cu Maximus
Avantaje
A MURIT DUMNEZEU! ERA mâna dreaptă a lui CEAUȘESCU
Mediaflux
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Bunica Gherghina va juca într-un film alături de Bill Skarsgard și fiica lui Johnny Depp. Ce rol va interpreta: „Așa am găsit-o”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro