Președintele unui stat a ordonat ca cei care nu respectă carantina să fie împușcați

Președintele unui stat a ordonat ca cei care nu respectă carantina să fie împușcați
„Dacă îmi faci probleme, te bag în mormânt“

Cu toate că în țara noastră măsurile impuse de autorități pentru a preveni răspândirea virusului temut nu sunt dintre cele mai drastice, existând încă persoane care nu au înțeles pe deplin gravitatea situației, nu peste tot este la fel de bine. Făcând o comparație cu situația din alte țări, în România cei care nu respectă prevederile ordonanțelor militare, riscă cel mult o amendă usturătoare, asta în cazul în care nu scapă doar cu un avertisment. Însă, există o țară în care președintele a ordonat împușcarea cetățenilor care nu respectă carantina.

„Mort. Dacă îmi faci probleme, te bag în mormânt!“

Președintele filipinez, Rodrigo Duterte, a ordonat forțelor de ordine împușcarea, în scopul uciderii acelora dintre cetățeni care nu se supun măsurilor impuse de autorități în privința carantinei.

„Nu am nicio îndoială. Ordinele mele sunt pentru poliţie şi armată, dacă există probleme sau apare o situaţia în care oamenii se ceartă şi viaţa (reprezentanţilor forţelor de ordine – n.r.) este în pericol, trageţi pentru a ucide“, a declarat peşedintele Filipinelor.

Avertismentul șefului statului filipinez, dat în ziua în care cca. 20 de persoane din cartierul San Roque, din Manila, au ieșit în stradă să protesteze, fără a deține autorizație, a fost următorul:

„Mort. Dacă îmi faci probleme, te bag în mormânt“, a amenințat Duterte.

„Voi ordona să fiţi arestaţi!“

Șeful statului filipinez a acuzat grupuri civile de stânga că instigă la proteste, și, totodată, le-a amenințat cu arestul.

Preşedintele Filipinelor, Rodrigo Duterte
Preşedintele Filipinelor, Rodrigo Duterte

„Stângiştilor, voi nu sunteţi Guvernul. Nu mai provocaţi probleme şi tulburări pentru că, până se încheie epidemia, voi ordona să fiţi arestaţi!“, este o altă amenințare din parte lui Rodrigo Duterte, care a primit din partea Congresului pentru a combate pandemia, „puteri speciale“.

O adevărată problemă cu care se confruntă milioane de persoane din cartierele sărace ale țării (printre care se numără și Manila), ca urmare a izolării și a normelor stricte de carantină, este faptul că aceștia nu au cum să își procure hrana nesesară supraviețuirii de pe o zi pe alta.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI