Preşedintele ANPC, înlocuit după ce a amendat mai multe supermarketuri. Șoc! Cine a luat decizia

Preşedintele ANPC, înlocuit după ce a amendat mai multe supermarketuri. Șoc! Cine a luat decizia
Preşedintele ANPC, înlocuit după ce a amendat mai multe supermarketuri.

Potrivit unei decizii a premierului interimar Florin Cîțu, publicată în Monitorul Oficial, ANPC- Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor are un nou președinte, în locul lui Claudiu Daniel Dolot.

Preşedintele ANPC, înlocuit după ce a amendat mai multe supermarketuri

Astfel, noul preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor este Mihai Culeafă. Acesta a fost anterior vicepreședinte al ANPC, coordonând împreună cu Paul Anghel, director general al autorităţii, acţiunile de control derulate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor în ultima perioadă.

De precizat este că Claudiu Dolot fusese numit la conducerea ANPC la finalul ebruarie 2021, înlocuindu-l pe Eduardt Cozminschi. Recent, ANPC a început o amplă campanie de controale, ce a vizat inclusiv marii retaileri, sancționați cu amenzi mari, iar în unele cazuri unitățile au fost închise temporar.

Iar reacțiile marilor lanțuri internationale nu s-au lăsat așteptate și văzându-și profiturile amenințate, reprezentanții retailerilor francezi, sper exemplu, s-au plâns șefilor, iar ei, la rândul lor, au apelat la amabasadorul Franței în România.

Când a aflat vestea, Claudiu Dolot a postat un mesaj pe FB, considerând că și-a respectat principiile din prima zi de mandat și până la finalul mandatului.

„Astăzi, am aflat că mandatul meu de președinte al ANPC s-a încheiat. Problemele sunt mereu după ușa biroului, iar oamenii de astăzi și de mâine trebuie să înțeleagă că din birou nu se observă lucrurile foarte clar, ci de pe teren, acolo unde trebuie să se alinieze normalității și cerințelor oamenilor.

Așa mi-am construit întreaga carieră, prin foarte multă muncă și fiind într-un contact permanent cu oamenii. Personal, consider că am învățat această lecție și că randamentul meu din fruntea ANPC a fost doar pentru a proteja consumatorii, dar mai ales pentru a le arăta respectul cuvenit.

Astăzi se încheie misiunea mea din fruntea ANPC, însă drumul meu către a construi un viitor mai bun continuă! Pe timpul mandatului am desfășurat un adevărat maraton al campaniilor de informare, educare și prevenție, dar și foarte multe controale, pentru a ne asigura că drepturile consumatorilor sunt respectate.

Am reușit să mă țin de cuvânt și să îmi respect principiile, din prima zi de mandat și până la finalul acestuia. În ANPC am întâlnit oameni extraordinari, sunt cei cu care am făcut echipă, care mi-au oferit încredere și au arătat totală deschidere.

Le mulțumesc pentru implicare și efortul depus, iar prețuirea mea pentru ei este una dincolo de cuvinte. Funcțiile sunt trecătoare, dar cel mai important este ceea ce lași în urmă.

Protecția consumatorilor nu se negociază, sens în care doar acțiunile, însoțite de rezultate, contează! Drumul meu continuă, animat de aceleași principii și valori care m-au format ca om.

Sunt convins că doar munca și faptele te recomandă, iar smerenia este o valoare pe care tot mai mulți ar trebui să o aibă”, a fost postarea pe FB a lui Claudiu Dolot.