Amendă de 20.000 de lei pentru Ikea! Ce nereguli grave a găsit ANPC. Se cere închiderea zonei alimentare pentru 6 luni

Amendă de 20.000 de lei pentru Ikea! Ce nereguli grave a găsit ANPC. Se cere închiderea zonei alimentare pentru 6 luni
Ce amenda a primit IKEA de la ANPC

Vești proaste pentru reprezentanții IKEA. Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti a sancţionat compania suedeză pentru neregulile găsite în zonele alimentare ale celor două magazine din Capitală.

Ce amendă a primit IKEA de la ANPC

Comisarii ANPC au venit cu vești proaste pentru șefii IKEA, după ce s-au văzut nevoiți să amendeze sucursala din România a celebrului magazin suedez, după ce ar fi găsit o serie de nereguli în zonele alimentare în ambele magazine IKEA din București.

În urma controlului celor de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, comisarii au fost constatate numeroase deficienţe. Se pare că magazinele IKEA ar fi folosit vitrine frigorifice care aveau zone cu rugină, mucegai, acumulări de apă, insecte decedate, resturi alimentare şi praf la zona ventilatoarelor.

Asta nu este tot. Pe lângă aceste nereguli, inspectorii sanitari au mai găsit un strat de praf şi grăsime pe sitele ventilatoarelor din camerele frigorifice de depozitare a fructelor şi legumelor, a preparatelor reci din unitatea proprie şi a cărnii refrigerate. Reamintim că aceste nereguli au fost descoperite în magazinele IKEA Pallady și IKEA Băneasa.

Operatorul economic IKEA România a fost sancționat cu o amendă usturătoare în valoare de 20.000 de lei, atunci când comisarii ANPC au raportat probleme cu privire la informarea consumatorilor şi nerespectarea temeraturilor de expunere.

Inspectorii de la ANPC au oprit temporar prestarea serviciilor pentru vitrinele asistate din mgazinele IKEA Pallady și IKEA Băneasa acolo unde au fost găsite neregulile specificate anterior. De asemenea, pentru moment nu se mai comercializează produse nici în zonele de servire cafenea sau restaurant.

Ca o ultimă recomandare, oficialii ANPC au propus închiderea temporară a sucursalei IKEA Pallady pentru o perioadă de șase luni de zile.

Cum pot intra românii pentru a-și face cumpărăturile în supermarket

După decizia luată pe 25 octombrie de a prezenta certificatul verde la intrarea în supermarketurile din România, Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR) a luat decizia de a trimite către autorități un memorandum prin care cer revizuirea acestor restricții, considerând că au caracter discrimantor față de ceilalți cetățeni, încă nevaccinați, dar și rațiuni restrictive comerciale.

„Asociația Marilor Rețele Comerciale din România – AMRCR – solicită autorităților responsabile și competente, eliminarea restricțiilor impuse de ultimele reglementari, în legatură cu accesul populației în magazine – care comercializează instalații și echipamente de încălzire, de electricitate, sanitare și igienă – în contextul apropierii sezonului de iarnă precum și al disfuncționalităților infrastructurii de bază pentru populația din diverse localități, așa după cum au fost relatate în spațiul public.

De asemenea, poziția AMRCR este că magazinele care comercializează produse alimentare au fost și rămân esențiale pentru populație și, de aceea, accesul la aceste magazine nu poate fi limitat pe baza unor criterii aleatorii sau conjuncturale care, în fapt, le transformă în magazine neesențiale.

În acest sens, contăm pe sprijinul autorităților în găsirea pe teren a soluțiilor celor mai adecvate care să asigure accesul deplin al populației la hrană și produse alimentare în condiții de siguranță sanitară. Membri ai asociației noastre au propus, acolo unde se impune sau este necesar, măsuri și demersuri pentru a securiza culoare de acces care să asigure fluxuri de persoane complet autonome în raport cu alte spații adiacente.”, se arată în comunicatul publicat de AMRCR.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI