Alertă alimentară la Mega Image. Ce nereguli periculoase pentru clienți a descoperit ANPC

Alertă alimentară la Mega Image. Ce nereguli periculoase pentru clienți a descoperit ANPC
ANPC închide magazine pe bandă rulantă

În aceste zile marii retaileri au intrat în atenția ANPC. După ce a decis închiderea a două centre Cora și propunerea de închidere pentru 6 luni a unor centre Auchan, astăzi ANPC a mai închis alte patru magazine deținute de Mega Image. Coincidență sau nu, demersurile ANPC vin în aceeași perioadă în care Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România cere autorităților să modifice hotărârile cu privire la accesul persoanelor nevaccinate în marile magazine.

ANPC închide magazine pe bandă rulantă

În urmă cu 24 zile ANPC anunța închiderea a nu mai puțin de 4 magazine Auchan, incluzând marile centre din Vitan, Titan și Militari, deținute de retailer. Tot atunci ANPC anunța propunerea de suspendare a activității acestor centre pentru 6 luni.

În urma controalelor, alte două centre Cora erau închise, ca urmare a descoperirii unor nereguli, spune ANPC. Conform comunicatului emis de ANPC, instituția a sancționat filialele locale ale retailerilor Auchan și Cora cu amenzi în valoare totală de 222.000 lei. Cauza acestor amenzi au fost neregulile grave constatate în secțiile de produse proaspete ale hipermarketurilor din București.

Inspectorii instituției anunță că au dispus închiderea temporară a secțiilor de produse proaspete din două hipermarketuri Cora și patru hipermarketuri Auchan și a propus închiderea acestor unități pentru până la șase luni. Inspectorii ANPC au controlat hipermarketurile Cora vineri, 29 octombrie, iar unitățile Auchan luni, 1 noiembrie. Cora a fost amendată cu 120.000 de lei, iar Auchan a primit amenzi în valoare totală de 102.000 de lei.

Coincidență sau nu, demersurile ANPC vin în aceeași perioadă în care Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România cere autorităților să modifice hotărârile cu privire la accesul persoanelor nevaccinate în marile magazine.

Alte 4 magazine Mega Image închise astăzi

Astăzi ANPC și-a continuat controalele și în magazinele retailerului Mega Image, finalul fiind „amenzi contravenționale în valoare totală de 93.000 lei și dispunerea unor măsuri complementare importante”, spune ANPC.

Conform noului comunicat în cele 4 magazine Mega Image au fost descoperite nereguli la produsele alimentare neconforme, la mai multe raioane ale celor patru magazine.

„Patru dintre cele mai mari magazine ale lanțului Mega Image au fost controlate pentru a se verifica  modul în care este respectată, aici, legislația în vigoare, în domeniu, respectiv magazinele de la Piața Domenii, Bdul Ion Mihalache, Piața Sudului și unul dintre punctele de lucru de pe Șoseaua Colentina.

În urma controlului, au fost  înregistrate nereguli grave, care au dus la amenzi contravenționale în valoare totală de 93.000 lei și dispunerea unor măsuri complementare importante, după cum urmează:
– oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din consumul uman a tuturor produselor alimentare neconforme identificate în cele 4 magazine
– oprirea temporară a prestării serviciului la raioanele cu vitrină asistată, vitrinele cu produse congelate, cele cu produse calde, cele cu produse refrigerate, zonele de brutărie din toate cele 4 unități”, spune ANPC în comunicatul emis astăzi.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI