Preotul fals din România a strâns 11.000 de lei din donații. Ce s-a întâmplat, mai exact

Preotul fals din România a strâns 11.000 de lei din donații. Ce s-a întâmplat, mai exact
Preotul fals din Romania a strans 11.000 de lei din donatii. Ce s-a intamplat, mai exact

Este incredibil ce a putut să facă un român! În loc să-și caute de muncă, a preferat să se deghizeze în preot și să le ceară oamenilor bani. Bărbatul a strâns o avere din donații. Cum a fost descoperit. Mare atenție pe cine primiți în case!

S-a dat preot fals pentru a înșela lumea

Un tânăr român s-a dat drept preot și a înșelat mulți oameni, fără ca nimeni să aibă vreo bănuială. Sub pretextul că vrea să construiască o biserică, un tânăr din Galați a pretins că este preot. În realitate, nu avea niciun fel de studii bisericești. Într-un an de zile, preotul fals a făcut bani frumoși cu această înșelăciune.

Un tânăr de doar 19 ani din Galați a pretins că este slujitor al Domnului. Fără nicio jenă, bărbatul mergea pe la casele oamenilor pentru a le cere ajutoare financiare. Banii erau „destinați” pentru înmormântare și construirea unei biserici. Localnicii cu frică de Dumnezeu au sărit imediat cu bani. În doar un an, așa-zisul preot a strâns peste 11.000 de lei din donațiile enoriașilor.

A strâns o mică avere

Bărbatul de nici 20 de ani avea nevoie de bani, dar a ales să-i obțină pe căi ilegale. Fără a sta prea mult pe gânduri, tânărul a făcut rost de o robă de preot și de o cruce. S-a gândit că nu va fi demascat niciodată, dacă va pretinde că este un slujitor al Domnului. Sătul să se confrunte cu lipsa banilor, acesta s-a dat drept preot și a strâns mii de lei din donații. Dar a ajuns pe mâna autorităților, într-un final.

Timp de 12 luni, tânărul a mers din ușă în ușă, pentru a le cere oamenilor ajutor financiar în numele Domnului. Așa a reușit să primească donații, inclusiv de la românii din afara țării, în valoare de peste 11.000 de lei.

Cum a fost demascat

După o perioadă îndelungată, în care a profitat de bunătatea enoriașilor, individul a fost demascat de autorități. Preotul fals se află în arest pentru 24 de ore și urmează să se prezinte la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Galați (IPJ), tânărul de 19 ani ar fi pretins că este preot și a mers cu Boboteaza pe la mai multe case din Galați. Pus de oamenii legii să se legitimeze, bărbatul nu a putut dovedi că este membru BOR.

Pe numele acestuia a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune. Preotul fals riscă 5 ani de închisoare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI