Patriarhul Daniel îl critică pe ÎPS Teodosie. Mesajul categoric pe care i l-a dat

Patriarhul Daniel îl critică pe ÎPS Teodosie. Mesajul categoric pe care i l-a dat
Patriarhul Daniel l-a criticat pe IPS Teodosie

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a avut parte de critici dure într-o scrisoare oficială, din partea patriarhului Daniel.

Patriarhul Daniel îl critică pe ÎPS Teodosie

Astfel, arhiepiscopul Tomisului a fost acuzat de răzvrătire, de sfidare, dar și de atitudine provocatoare. Mai mult decât atât, conducerea Bisericii Române i-a refuzat lui ÎPS Teodosie avansarea în ierarhia internă și transformarea în mitropolit.

De menționat este că această decizie a conducerii Bisericii Ortodoxe Române a venit la mai puțin de două luni după ce ÎPS Teodosie a solicitat Patriarhiei Române ridicarea sa la rang de mitropolit.

Însă conducerea Bisericii Române a susținut că nu se îndeplinesc condițiile statutare și că totul ar fi numai o ambiție persoanală a lui ÎPS Teodosie care dorește să urce în rang.

Prin urmare, BOR a dat și o serie de exemple negative care au venit, de-a lungul timpului, de la ÎPS Teodosie, spunând că el ar fi hirotonisit preoți din alte eparhii care nu ar fi avut încuviințarea epsicopilor lor.

Același ÎPS Teodosie a mai fost acuzat că, la școala pastorală, el ar avea teză de doctorat plagiată și că s-a răzvrătit împotriva deciziilor BOR, nerespectând canoanele și deciziile venite de la Sfântul Sinod.

De altfel, este de notorietate că, de-a lungul timpului, mai ales în pandemie, ÎPS Teodosie ar fi avut la Constanța o serie de acțiuni în neconcordanță cu deciziile venite de la Capitală, printre care dubla Înviere din 2020, organizarea sărbătorii Bobotezei cu un număr foarte mare de enoriași, dar și Sfântul Andrei, o sărbătoare care s-a desfășurat cu procesiune, în plină pandemie de coronavirus.

Despre ÎPS Teodosie

Teodosie Petrescu, pe numele de mirean, Macedon Petrescu, s-a născut la data de 12 decembrie 1955, la Gheorghițeni, Suceava. El este un înalt cleric român ortodox, membru al Sfântului Sinod al BOR, din anul 1994, iar din anul 2001 este întâistătător al Arhiepiscopului Tomisului.

Acesta a fost implicat în mai multe scandaluri. El a fost urmărit penal pentru luare de mită și fals intelectual, începând cu data de 5 mai 2009, însă dosarul a fost clasat de procurori. La data de 3 februarie 2017, Teodosie a fost trimis în judecată pentru infracțiuni de corupție, iar la data de 5 iunie 2019, acesta a fost achitat în dosarul acesta de Curtea de Apel Constanța. Apoi, la data de 14 februarie 2020, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât definitiv achitarea lui, pe motiv că fapta nu există.

Patriarhul Daniel, pe numele de mirean Dan Ilie Ciobotea, s-a născut la data de 22 iulie 1951, la Dobrești, Bara, Timiș, și este actualul patriarh al Bisericii Ortodoxe Române.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI