Premieră în România. Un medic este cel mai tânăr prorector din țară: „Sunt convins că vom face lucruri deosebite”

Premieră în România. Un medic este cel mai tânăr prorector din țară: „Sunt convins că vom face lucruri deosebite”
Un medic este cel mai tânăr prorector din România

Un medic din Galați este cel mai tânăr prorector din țară. A primit funcția de prorector al Universității „Dunărea de Jos” Galați.

Cel mai tânăr prorector din România

Medicul Alexandru Nechifor a primit votul Senatului universității pentru a îndeplini funcția de prorector al Universității „Dunărea de Jos” din Galați. El va ocupa acest post, deocamdată, pentru șase luni de zile. Potrivit reprezentanților universității gălățene, medicul Alexandru Nechifor este cel mai tânăr prorector din România. Medicul gălățean a absolvit studiile la Facultatea de Medicină și Farmacie din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați. Acesta a ocupat funcție de consilier al rectorului Universității. Rectorul Universității este Puiu Lucian Georgescu.

De asemenea, Alexandru Nechifor a jucat un rol important în creșterea vizibilității instituții de învățământ superior. Dar, și în stabilirea de noi legături ce țin de colaborarea cu diferite instituții din Regiunea de Dezvoltare Sud Est. Nou prorector a declarat că este o mândrie să ocupe această funcție, dar și o provocare. Noua funcție îl obligă să-și depășească limitele și să performeze mai mult.

 „Este o mândrie şi, totodată, mă obligă să performez. Mulţumesc pentru încredere domnului rector şi echipei de la conducerea universităţii. Am colaborat până în prezent extrem de bine şi sunt convins că vom face împreună lucruri deosebite”, a declarat medicul Alexandru Nechifor.

Alexandru Nechifor are vârsta de 30 de ani și este medic, la Spitalul Județean Galați, specialitatea medicină internă. De asemenea, Alexandru a absolvit și masterul în nutriție. Doctoratul îl are în medicină la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București.

Universitatea „Dunărea de Jos” Galați a intrat în topul Times Higher Education. Anul acesta, au fost incluse doar 13 universități în acest clasament. Universitatea din Galați este pentru prima oară în acest top, ocupând locul 6 la nivel național.

Times Higher Education – Emerging Economies University Rankings 2021 ierarhizează universitățile folosind 13 indicatori de performanță din patru domenii: predare, cercetare, transfer de cunoștințe și perspectivă internațională.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI