Ți-e poftă de ceva dulce, dar nu ai prea mult timp la dispoziție de petrecut în bucătărie? Nicio grijă. Îți prezentăm noi o rețetă simplă de prăjitură cu ciocolată, gata în doar câteva minute. În plus, desertul irezistibil se realizează fără cremă de brânză, fără făină și, mai ales, fără cuptor. Ingredientele de care ai nevoie și modul de preparare, în continuare.
Prăjitură cu ciocolată fără coacere
Te-ai săturat de clasicele prăjituri pline de unt, făină și ouă? Astăzi îți prezentăm o rețetă cât se poate de ușoară de prăjitură cu ciocolată, am putea spune chiar banală, cu ingrediente la îndemâna oricui și care e gata în cel mult 10 minute.
Pașii pe care trebuie să-i urmezi sunt simpli, astfel că nu trebuie să-ți faci griji dacă nu ai experiență în ale bucătăriei. Tot ce trebuie să faci este să pui la un loc ingredientele și să te apuci de treabă.
Ingrediente:
Pentru blat:
Pentru cremă:
Citește și: Cea mai bună prăjitură fără coacere. Rețetă de prăjitură cu căpșuni
Un desert irezistibil care se prepară în doar câteva minute
Acest desert te va cuceri prin simplitatea sa și mai ales prin gustul delicios de ciocolată. Așadar, iată ce trebuie să faci.
Mod de preparare:
- Se pun cele 200 de grame de napolitane într-un bol și se pasează cu mixerul până ce se obține o compoziție asemănătoare unei creme;
- Compoziția se adaugă într-o formă rotundă și se formează un blat de circa 15 centimetri;
- Se separă cele 5 ouă și se păstrează albușurile;
- Se hidratează gelatina în 100 de ml de apă și se lasă deoparte să se umfle;
- Între timp, se bat bine albușurile, după care se adaugă zahărul pudră și se încorporează ușor cu mixerul;
- Se adaugă gelatina peste albușurile făcute spumă și se amestecă bine;
- Jumătate din compoziția obținută se adaugă peste blatul de napolitane;
- Peste cealaltă jumătate se presară cacao și se amestecă uniform;
- Se adaugă crema maro peste cea albă și se amestecă cu ajutorul unei spatule pentru a se întrepătrunde, pentru un aspect mai interesant;
- Se dă prăjitura 30 de minute la frigider;
- Pentru cremă, se topesc 100 de grame de ciocolată, alături de 80 de grame de unt.
- Crema de ciocolată se toarnă peste prăjitură, care se mai lasă 30 de minute la frigider.
Poftă bună!