Secretul cremei de cacao pentru foile de napolitane. Rețeta originală, veche de zeci de ani

Secretul cremei de cacao pentru foile de napolitane. Rețeta originală, veche de zeci de ani
Rețetă den napolitane de casă

Cum poți să faci un desert pe placul tuturor invitaților? Foile de napolitane umplute cu o cremă de cacao sunt perfecte pentru toți. Majoritatea își vor aminti de copilăriei cu ajutorul acestui preparat. Cum poți să îl prepari?

Rețetă pentru napolitane de casă

Un desert impecabil, delicios, simplu de făcut și cu siguranță pe placul tuturor invitaților este napolitana. Atunci când ne amintim de momentele din copilărie, ne amintim de dulciurile pe care le mâncam atunci.

Crema de foi este una asemănătoare cu altele pe care le folosim în alte prăjituri. Fiecare gospodină trebuie să știe acest preparat care le va salva viața atunci când vor avea parte de invitați neanunțați. Modul de preparare nu va da bătăi de cap nimănui.

  • Mod de preparare

Ai nevoie de 200 grame de ciocolată cu lapte, 3 linguri de cacao, 150 grame de zahăr, 50 ml de apă, 200 grame de unt, un praf de sare, 8 gălbenușuri, un pachet de foi de napolitane 27/37 cm și esență de rom. Pune apă, zahăr și cacao într-un recipient și amestecă pe măsură ce se încălzește la foc minim.

Când a început să fiarbă, dă crațița deoparte și pune gălbenușurile peste compoziție. Taie untul bucăți și pune-l în compoziție. Amestecă totul până se omogenizează, iar mai apoi dă crema la rece. Scoate foile și împarte-le.

Așează o foaie de napolitană, ulterior unge totul cu cremă și tot așa până la ultima. Pentru un gust deosebit, specialiștii recomandă să pui pe lângă crema de cacao și câteva merișoare sau nuci ori bucăți de migdale.

De asemenea, poți da napolitanele prin ciocolată amăruie sau cu lapte după ce se întăresc. Mai poți presăra deasupra câteva bucăți de fistic sau bucăți de ciocolată albă ori alte părți din napolitană. Se poate servi cu fructe proaspete precum: zmeură, portocală sau struguri.

Alt mod de preparare

Rumeniți miezul de nucă pentru câteva minute în tigaie sau la cuptor. Dacă îl rumeniți la tigaie, amestecați continuu să nu se ardă pentru că devine amar.
Tocați miezul de nucă din cuțit, în bucăți mai mari.
Puneți miezul de nucă tocat într-o sită, amestecați cu mâna și cerneți ca să cadă toate cojile fine (vezi fotografia din galeria de mai sus)
Puneți 350 g de zahăr la topit într-o cratiță încăpătoare cu fund mai gros. Nu amestecați pentru că se va lipi de lingură. E suficient să rotiți cratița pentru ca tot zahărul să ajungă să se topească fără să fumege.
Când zahărul este topit și are o culoare brun deschis, puneți untul tăiat cuburi.
Bateți ouăle împreună cu restul de 40 g de zahăr.
Turnați ouăle bătute în cratiță peste untul topit și zahărul caramelizat, amestecând continuu.
Adăugați sarea și amestecați cu o lingură de lemn până când simțiți la mână că se îngroașă crema.
Dați cratița deoparte și turnați nucile mărunțite și romul (sau esența de rom). Omogenizați. (Sursa: bucate-aromate.ro)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI