Printre puținele plăceri pe care Suverana Marii Britanii le avea, erau prăjiturile, dar nu orice fel de prăjituri. Prăjitura cu biscuiți de ciocolată era prăjitura preferată a regretatei regine Elisabeta. Rețeta presupune ca prăjitura să fie făcută fără coacere. Conform datelor, această rețetă i-a aparținut fostului bucătar regal Darren McGrady. Așadar, vă propunem prăjitura cu biscuiți pe care Regina Elisabeta o adora.
Prăjitura cu biscuiți de ciocolată este prăjitura preferată a Reginei Elisabeta. Ea lua o felie mică în fiecare zi cu ceaiul ei, până când prăjitura era terminată, apoi începea cu una nouă.
Se pare că își punea bucătarii să aducă acest tort special de ciocolată oriunde călătorea. Tortul a fost extrem de popular în familia regală. La nunta nepotului său, prințul William, prăjitura cu biscuiți pe care Regina Elisabeta o adora a fost tortul mirelui, la nunta acestuia cu Kate Middleton.
Ne-am documentat despre acest tort, și am decis să vă prezentăm și vou această rețetă. Ce vă mai putem spune este că, aceastî combinație dintre umplutura de ciocolată asemănătoare unei mousse cu crocantul biscuiților și stratul de ciocolată de deasupra este cu adevărat delicioasă.
Regina Elisabeta era cunoscută ca nefiind o gurmandă. Gusturile ei în materie de mâncare erau surprinzător de simple și casnice, iar această prăjitură fără coacere este un bun exemplu.
Doar patru ingrediente de bază alcătuiesc această rețetă fără coacere. Un al cincilea ingredient, un ou crud, se regăsește în rețeta originală, dar puteți, dacă doriți, să folosiți un ou pasteurizat.
Biscuiți englezești cu ceai bogat sunt primul ingredient de bază. Așa că, va trebui să căutați biscuiți englezești cu ceai bogat în supermarketurile mari și în magazinele de specialitate.
Acești biscuiți din grâu nu prea dulci, aduc puțin cu biscuiții graham americani. Celelalte ingrediente necesare pentru prăjitura cu biscuiți pe care Regina Elisabeta o adora, sunt după cum urmează:
Conform rețetei de bază, ciocolata topită se folosește în umplutură, dar și ca glazură deasupra. Puteți folosi orice ciocolată de bună calitate, fie că este vorba de chipsuri, fie de tablete de ciocolată.
Ciocolata neagră este specificată în rețeta originală și este cea pe care v-o recomandăm.
Rupeți sau tăiați biscuiții în bucăți. Bateți untul și zahărul până când devin pufoase, apoi încorporați ciocolata topită. În acest moment, rețeta britanică vă cere să bateți un ou crud, dar puteți omite acest pas.
Încorporați bucățile de biscuiți, astfel încât totul să fie amestecat uniform. Umpleți forma de tort pregătită, acoperiți cu plastic și dați la frigider până când se răcește și se întărește.
Se răstoarnă tortul pe un grătar. Îndepărtați folia de plastic. Turnați ciocolata topită peste tort și întindeți-o deasupra și pe margini cu o spatulă. Se lasă ciocolata să se întărească la temperatura camerei și se taie în felii.
Această prăjitură este foarte bună și unică, cel puțin în ceea ce privește deserturile rapide. În același timp, vă puteți lăuda că ați făcut prăjitura cu biscuiți pe care Regina Elisabeta o adora. Este destul de bogat, așa că feliile subțiri sunt cele mai bune. Acum că ați aflat rețeta, sperăm să o încercați, cu siguranță vă va cuceri, e delicioasă.