Rețeta de clătite preferată de Regina Elisabeta. Ingredientele care nu lipsesc din preparat

Rețeta de clătite preferată de Regina Elisabeta. Ingredientele care nu lipsesc din preparat
Rețeta de clătite preferată de Regina Elisabeta. Sunt puțin mai groase decât de obicei și foarte, foarte pufoase.

Nu este o noutate faptul că Regina Elisabeta este o fană a deserturilor. Clătitele sunt unul dintre preparatele dulci preferate de suverană. Majestatea sa este atât de fascinată de dulciuri încât deține o rețetă proprie pentru clătite, cu o aromă specifică. Nu se compară cu niciun alt tip de clătite. Chiar și fostul președinte american Dwight Eisenhower i-a cerut indicații cu privire la prepararea lor. Află care este rețeta de clătite preferată de Regina Elisabeta.

Rețeta de clătite preferată de Regina Elisabeta

Rețeta preferată de clătite a reginei Marii Britanii a fost făcută publică pentru prima dată în anul 2013. S-a întâmplat odată cu apariția unei cărți denumite „Letters of note”, redactată de către autorul Shaun Usher, în care a fost dezvăluită o scrisoare din partea Reginei Elisabeta cu rețeta sa preferată de clătite.

Cui scria Regina Elisabeta indicațiile pentru rețeta de clătite? Tocmai fostului președinte american Dwight Eisenhower și soției sale, Marnie. Cei doi au vizitat-o pe suverană pe moșia sa din Balmoral, Scoția, când aceasta era în vârstă de 34 de ani. Atunci, cuplul prezidențial a fost servit cu clătitele preferate ale reginei.

Fostul șef de stat Dwight Eisenhower a fost în mod special surprins plăcut de aroma clătitelor încât ar fi rugat-o pe suverană să îi ofere și lui rețeta pentru acestea. În continuare vom prezenta rețeta de clătite preferată de Regina Elisabeta, potrivit Hello Magazine.

Cum prepari clătite ca cele ale Reginei Elisabeta

Ingrediente pentru rețeta de clătite a Reginei Elisabeta:

 • 4 căni de făină;
 • 4 linguri zahăr tos;
 • 2 căni cu lapte;
 • 2 ouă;
 • 2 lingurițe bicarbonat de sodiu;
 • 2 lingurițe bitartrat de potasiu;
 • 2 linguri de unt topit.

Mod de preparare a rețetei de clătite preferate de Regina Elisabeta:

 1. Bate ouăle, zahărul și jumătate din lapte cu mixerul, într-un recipient.
 2. Adaugă făina și amestecă bine compoziția.
 3. Adaugă restul de lapte, apoi untul topit și mixează amestecul.
 4. Încălzește puțin unt în tigaie, până se încinge.
 5. Deasupra untului pune două sau trei linguri mari din compoziția obținută, în funcție de cât de încăpătoare este tigaia. Bucățile de compoziție nu trebuie să se atingă, ele vor fi clătitele tale.
 6. Când compoziția clocotește deasupra, întoarce clătitele și pe partea cealaltă. Când fiecare parte este ușor rumenită, clătita este gata.

Regina Elisabeta mănâncă clătitele cu fructe de sezon sau cu ciocolată. Însă acestea pot fi înlocuite în funcție de preferințele fiecărei gospodine. Cele din zonele rurale preferă, ca și unele de la oraș, să mănânce clătite cu gem, dulceață sau marmeladă.