15 mai 2022 | 21:39

Rețetele de lux care au fost pregătite pentru Regina Elisabeta. Cât de simplu este să le prepari și tu

Diverse
Rețetele de lux care au fost pregătite pentru Regina Elisabeta. Cât de simplu este să le prepari și tu
Rețete inspirate din mâncărurile preferate de familia regale

Multe gospodine se întreabă care sunt rețetele folosite la dineurile capetelor încronate ale lumii, și dacă sunt ușor de făcut. Multe doamne s-au întrebat, de pildă, care sunt rețele luxoase pregătite pentru Regina Elisabeta. Se pare că au noroc. Dar, dacă credeți că a lua masa cu familia regală înseamnă doar caviar și fazan umplut, mai gândiți-vă o dată. Mesele reginei, de zi cu zi nu sunt atât de diferite de ale tale, cu excepția părții cu bucătarul personal.

Rețete inspirate din alimentele preferate ale familiei regale

Dacă ați fi un membru al familiei regale și ați avea la dispoziție toate facilitățile, ce i-ați cere bucătarului personal să gătească 24 de ore din 24, 7 zile din 7? Ei bine, împachetați porțelanurile bune și puneți deoparte argintăria.

Aceste feluri de mâncare cele mai îndrăgite s-ar putea să nu fie ceea ce vă așteptați. Am găsit o rețetă inspirată din preferatele Reginei Elisabeta, pentru ca și tu să poți lua masa ca o regină.

Desertul preferat de Regina Elisabeta

Data viitoare când veți face o vizită la palat pentru o ceașcă de ceai cu Regina Elisabeta, probabil că veți fi tratat cu o felie din prăjitura ei preferată cu biscuiți de ciocolată. O prăjitură crocantă făcută din biscuiți de ceai sfărâmicioși, de altfel o prăjitură englezească, și glazură de ciocolată neagră, ea ia chiar și resturile în călătoriile sale, potrivit fostului ei bucătar, Darren McGrady.

Căutați o prăjitură decadentă cu ciocolată neagră pentru următoarea petrecere de ceai? Această prăjitură de ciocolată acoperită cu ganache este una din deserturile mâncate cu plăcere de Regina Elisabeta, ori de câte ori are ocazia

Rețeta preferată de Regina Elisabeta, „Royal Trifle”, versiunea 1947

Această rețetă de trifle a fost făcută pentru vizita familiei regale britanice în Africa de Sud în 1947. Le-a adus multe premii și a fost probabil motivul pentru care au fost aleși să gătească pentru familia regală.

Are probabil aproape 100 de ani și este marcată în cărțile lor de rețete ca fiind „Prize Trifle”. Pe atunci, lucrurile erau puțin diferite. Totul era făcut de la zero.

Bineînțeles, puteți face și o versiune rapidă a acestei rețete, puteți folosi un tort gata preparat și o cremă gata preparată, iar ingredientele suplimentare le puteți arunca în ea la asamblare.

Tortul folosește multe ouă și, prin urmare, are un gust destul de puternic de ou. Dacă nu vă place acest tip de tort, folosiți în schimb ruladă elvețiană.

Ingrediente:

Pentru prăjitura cu spițe: (sau folosiți ruladă elvețiană gata făcută)

  • 7 ouă
  • 225 g de zahăr
  • 115g unt topit
  • 1 lingură de coniac
  • 1 linguriță de esență de lămâie
  • 1⅓ căni de făină

Pentru cremă: (sau folosiți cremă gata preparată)

  • 600ml lapte
  • 3 ouă
  • 3 linguri de zahăr
  • 2 linguri de făină de porumb (Mazina)
  • un strop de esență de vanilie

Ingrediente suplimentare:

  • 240 g de unt
  • ¾ cană de zahăr
  • 60g cireșe glazurate
  • 60 g de ananas glazurat
  • 85 g de migdale feliate

Pentru ananas glazurat:

  • 4 inele de ananas (la conservă)
  • 20 ml suc de ananas rezervat din conservă
  • ¼ cană de zahăr
  • 2 lingurițe de sirop (de aur sau de porumb)

 

Metodă (pentru prăjitură burete):

Faceți un cazan dublu din 2 vase și puneți apă fierbinte de la robinet în vasul de jos până când vasul de sus începe să plutească pe el. Așezați oalele la foc mediu, pe aragaz. Adăugați zahărul și ouăle în vasul de sus și bateți-le timp de 20 de minute cu ajutorul unui mixer electric.

Ouăle devin foarte pufoase după câteva minute, dar continuați să bateți pentru tot acest timp. După 20 de minute, adăugați untul topit, brandy-ul și esența de lămâie, bateți pentru a se combina și luați de pe aragaz.

Cerneți făina, puțin câte puțin, și încorporați-o ușor în amestecul de ouă până când este încorporată. Se transferă aluatul într-o formă rotundă de tort de 20 cm, unsă și tapetată cu hârtie de copt.

Așezați-o pe raftul din mijloc al cuptorului și coaceți-o timp de 40 – 45 de minute (până când devine aurie deasupra și marginile se desprind de forma de tort).

Mod de preparare (pentru cremă):

În timp ce se coace tortul burete, se prepară crema. Puneți laptele într-o oală medie pe aragaz, la foc mediu, și aduceți laptele la fierbere.

În timp ce laptele se încălzește, bateți cu mâna, cu ajutorul unei furculițe, ouăle, zahărul și maiaua împreună și adăugați-le în lapte, odată ce acesta începe să fiarbă.

Se amestecă continuu până când se îngroașă. După ce s-a îngroșat, adăugați un strop de esență de vanilie. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească.

Mod de preparare (pentru cremă ingrediente suplimentare):

În timp ce crema se răcește, se toacă fin cireșele glazurate, ananasul glazurat și migdalele feliate. Dacă nu găsiți ananas glazurat în supermarket, puteți să le preparați punând 4 inele de ananas din conservă într-un vas de sticlă cu fund plat, rezistent la microunde, și adăugând peste ele un amestec de 20 ml de suc de ananas rezervat (din conservă), ¼ cană de zahăr și 2 lingurițe de sirop, de porumb.

Se introduc în cuptorul cu microunde la putere maximă timp de 12 minute, întorcându-le la fiecare 4 minute, până când marginile sunt translucide și zahărul s-a dizolvat.

După ce crema s-a răcit la o temperatură călduță, se pot adăuga în ea ingredientele suplimentare. Pentru început, bateți untul și zahărul, într-un castron separat, până când se face o cremă.

Adăugați încet untul și zahărul cremos, lingură cu lingură, în cremă, în timp ce bateți cu un mixer electric. Apoi adăugați în ea cireșele, ananasul și migdalele tocate mărunt, amestecându-le cu mâna.

Mod de preparare (pentru asamblare):

După ce tortul burete s-a copt și s-a răcit, se taie tortul în 3 straturi, iar straturile se taie în bucăți mai mici. Tapetați fundul vasului de trifle cu tortul, doar un strat, apoi acoperiți-l cu jumătate din crema de ouă.

Peste stratul de cremă se pune un alt strat de burete, iar deasupra se pune restul de cremă. Se pune la frigider să se întărească timp de 24 de ore. După ce s-a întărit, se acoperă cu frișcă și se savurează.