Povestea portofelului cu 19.000 de euro, pierdut într-o parcare din Iași. Ce spune poliția

Povestea portofelului cu 19.000 de euro, pierdut într-o parcare din Iași. Ce spune poliția
Povestea portofelului cu 19.000 de euro, pierdut într-o parcare din Iași

„Ce facem noi ca cetățeni cinstiți când găsim pe stradă un portofel cu o sumă de bani în el?/ Nu-i normal să îl predăm organelor de poliției?”. Așa a făcut o tânără mămică din Iași. Deși este amărâtă, banii reprezentând o grijă, a dat o lecție de spirit civic. Povestea portmoneului cu 19.000 de euro, pierdut într-o parcare. Poliția ce spune?

Povestea portofelului cu 19.000 de euro, pierdut într-o parcare din Iași

Este celebră întrebarea pe care Brigada Diverse o ridica în urmă cu aproximativ 50 de ani. Astăzi, în 2020, se pare că românii încă mai au spirit civic, cel puțin o parte din ei. Ana Maria Manole, o tânără mamă din Iași, dă o lecție de spirit civic.

Chiar dacă abia are cu ce să își crească cei doi micuți, aceasta a predat la Poliție un portofel plin cu bani pe care l-a găsit într-o parcare în care vindea ziare. 19.000 de euro erau înăuntru, sumă care a ajuns înapoi la persoana care îi pierduse. La 30 de ani, Ana este mama a doi copii și urmează să îl aducă pe lume pe al treilea. Pentru a-i putea crește, tânăra este nevoită să vândă ziare pe stradă în fiecare zi.

Povestea portofelului cu 19.000 de euro, pierdut într-o parcare din Iași. Ce spune poliția
Ana Maria Manole

„Am aşteptat să vină să întrebe cineva sa i-l înmânez persoanei care l-a pierdut, n-a venit nimeni pană luni dimineaţă şi am fost şi l-am predat la secţia 5. De la secţia 5 m-am dus la IPJ” – Ana.

„Eu i-am spus că eu cred că este bine să anunţăm să vină să îşi ia banii. Nu erau acte erau numai banii. Dar pentru că noi am judecat să fie bine cine ştie cine o fi. Sunt niste bani” – Petru Manole, socrul femeii.

„Poliţiştii au înapoiat banii. O felcităm pe tânără pentru gestul făcut şi apreciem spiritul civic de care a dat dovadă. Ana este singura din familia ei care lucrează. Femeia locuieşte cu soţul şi copiii într-o casă care stă să cadă” – Ioana Bîlea, purtător de cuvânt IPJ Iași.

”Reprezintă un exemplu demn de urmat pentru ceilalți”

Portomoneul aparține unei femei de 64 de ani din Iași. Aceasta îl pierduse în urmă cu aproape o săptămână, când a depus o plângere la Poliție, crezând că cineva i-l furase.

„O felicităm pe tânără pentru gestul său și apreciem spiritul civic de care a dat dovadă, reprezentând un exemplu demn de urmat pentru ceilalţi” – polițiștii ieșeni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI