Povestea impresionantă a pensionarului care are grijă de copacii din Galați. „Am zis că pot fi şi eu de folos ca cetăţean al acestui oraş”

Povestea impresionantă a pensionarului care are grijă de copacii din Galați. „Am zis că pot fi şi eu de folos ca cetăţean al acestui oraş”
Povestea impresionantă a pensionarului care are grijă de copacii din Galați

Un pensionar din Galați ne oferă tuturor o lecție de civism. Bărbatul are grijă de copacii de pe domeniul public. În fiecare an, alege câte cinci arbori și îi îngrijește cum știe el mai bine. Aproape în fiecare zi îi udă și taie iarba din jurul lor.

Pensionarul care are grijă de copacii de pe străzile Galațiului

Este vorba despre Lucian Axinte, un bărbat de 70 de ani care a lucrata toată viața în combinatul siderurgic din Galați. A crescut la țară și a iubit mereu natura și agricultura. Din acest motiv, bărbatul nu suportă să vadă copacii din oraș neîngrijiți, în special puieții. A decis să facă singur rost de o sapă și să înceapă treaba.

Domnul Lucian îngrijește copacii de pe străzile Galațiului de zece ani. Sapa a găsit-o aruncata la gunoi. A reparat-o și s-a gândit să facă ceva cu ea. Se întrista de fiecare dată când vedea copacii neîngrijiți, plus că nu arăta frumos.

„Am găsit în urmă cu mulţi ani o sapă aruncată la gunoi. Am reparat-o şi am zis să-i găsesc o întrebuinţare. Nu-mi plăcea când vedeam pe străzi copaci neîngrijiţi. Muncitorii tundeau iarba şi le tăiau şi lor scoarţa. Unii nu rezistau şi se uscau. Mă întristam de fiecare dată. Am zis că pot fi şi eu de folos ca cetăţean al acestui oraş şi mi-am propus ca în fiecare an să am grijă de cinci copaci. Câte degete am la o mână”, povesteşte pensionarul.

Reprezentanții Primăriei Galați îl felicită pe bătrân

Zilele acestea, bărbatul poate fi văzut cum are grijă de copacii de pe strada Basarabiei. Acolo sunt plantați copăcei tineri. Gestul bărbatul este apreciat de puțini gălățeni. Unii oameni îl felicită, însă alții îi spun că nu are ce face. Dar asta nu contează atât de mult, pentru el este o ocupație plăcută.

„În oraş sunt copaci pe care i-am crescut de mici, sunt ca nişte suflete pentru mine. Este şi o ocupaţie plăcută pentru că îmi aduce aminte de mama, de satul natal. Aş vrea să mă duc şi la ţară, la părinţi, dar ei au plecat. Nu mai sunt. Mai îngrijesc şi grădina blocului”, spune Lucian Axente.

Inițiativa pensionarului este lăudată chiar și de reprezentanții Primăriei Galați. Ei spun că ar trebui luat drept exemplu.

„Este un gest lăudabil din partea acestui domn care merită toată aprecierea şi poate fi luat drept exemplu. Încurajăm şi susţinem astfel de acţiuni, drept dovadă faptul că de curând am premiat gălăţenii care au amenajat cele mai frumoase spaţii verzi în perimetrul blocurilor”, a transmis pentru „Adevărul“ Biroul de Presă al Primăriei Galaţi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI