Bărbatul care și-a ucis ieri mama, chiar de ziua acesteia, suferă de afecțiuni psihice. De ce a recurs la acest gest

Bărbatul care și-a ucis ieri mama, chiar de ziua acesteia, suferă de afecțiuni psihice. De ce a recurs la acest gest
Barbatul ce si-a ucis mama suferea de probleme psihice

Un bărbat din Iași a sunat la un post de televiziune pentru a anunța că și-a ucis mama. Daniel Amarandei are 39 de ani și a fost transportat la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași. Urmează să fie supus unei expertize psihiatrice. Bărbatul este cunoscut cu probleme psihice din trecut. A mai fost internat și la Spitalul „Pădureni – Grajduri”.

Și-a ucis propria mamă

Bărbatul de 39 de ani este suspectat că și-a ucis mama de 72 de ani. Bărbatul este cunoscut de către medici și de vecini cu probleme psihice. Din câte se știe, a lucrat ca și instalator la Gaze. A fost căsătorit, însă a divorțat de soția sa în urmă cu mai mulți ani. Aceasta lucra la spitalul de Neurochirurgie. Despărțirea de femeia iubită l-ar fi afectat foarte mult și a intrat în depresie. El a mai fost internat în trecut la Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță „Pădureni – Grajduri”.

În urmă cu un an, judecătorii l-au eliberat, însă sub o singură condiție, aceea de a își lua medicamentele constant pentru afecțiunile psihice de care suferă. Cu toate că a fost obligat de judecători, nu se știe sigur dacă bărbatul și-a urmat cu adevărat tratamentul. În cursul zilei de ieri, într-un acces de furie, Daniel Amarandei i-a tăiat gâtul propriei mame. Femeia a fost ucisă chiar în ziua în care își sărbătoarea ziua de naștere.

Bărbatul va fi supus unei expertize psihiatrice

După ce și-a dat seama ce a făcut, bărbatul a pus mâna pe telefon și a sunat la o televiziune națională, unde a mărturisit moderatorului fapta. Acesta a sunat la 112, iar oamenii legii au ajuns la casa bărbatului. Acolo au descoperit-o pe femeie într-o baltă de sânge si fără suflare. În continuare, criminalul a fost dus la Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași pentru a fi evaluat psihiatric. La începutul anului trecut, judecătorii au decis modificarea măsurii de internare medicală în cazul lui Daniel Amarandei. Așa că, pe 22 ianuarie 2020, magistrații au hotărât că individul poate fi eliberat din spital.

„Instanța admite sesizarea formulată de judecătorul delegat la Compartimentul de Executări Penale din cadrul Judecătoriei Iași cu privire la verificarea măsurii de siguranță a internării medicale a persoanei internate Daniel Amarandei. Înlocuiește măsura de siguranță a internării medicale dispusă față de intimatul Daniel Amarandei prin încheierea penală din data de 23 iulie 2014 a Judecătoriei Iași, definitivă la data de 30 iulie 2014 prin necontestare, cu măsura de siguranță a obligării la tratament medical. Pune în vedere bolnavului Daniel Amarandei că are obligația de a se prezenta de îndată la unitatea sanitară la care urmează să i se efectueze tratamentul și îi atrage atenția că, în caz de nerespectare a măsurii luate, se va dispune internarea medicală”, au menționat judecătorii ieșeni.