Postul TV din România care se relansează. Era urmărit de sute de mii de români

Postul TV din România care se relansează. Era urmărit de sute de mii de români
Ce decizie a luat CNA

Un post tv din România urmează să se relanseze. Era unul dintre cele mai urmărite de la noi din țară, iar anunțul relansării lui a luat prin surprindere fanii.

Se relansează un post tv legendar

Cei care au crescut cu acest post de televiziune au primit o veste foarte bună. Se pregătește relansarea postului Atomic Tv, primul post muzical din România.

Consiliul Național al Audiovizualului a dat astăzi o licență audiovizuală ce va avea denumirea Atomic.

În noul proiect este implicat Nicolae Șervu, un om al cărui nume a mai fost legat de Atomic Tv și în trecut.

El a venit în fața membrilor CNA pentru a își explica intențiile cu privire la relansarea postului.

Ce a spus Nicolae Șerbu în fața CNA

Postul Tv va fi SD și HD, sub denumirea Atomic și se anunță o investiție de un sfert de milion de euro, marea parte fiind investită în programe, iar restul în echipamente.

Nicolae Șerbu a spus în fața CNA că în momentul de față are un acord de principiu cu operatorul de cabru INES pentru preluarea noului post tv.

„Restul cabliştilor ne-au asigurat că dacă vom avea programe competitive vom fi difuzaţi cu siguranţă”, a spus Nicolae Şerbu. 

„Lucrez la dosarul pentru autorizarea studiourilor, pe care urmează să-l depun la CNA. Ne dorim să intrăm pe TV cât mai repede. Înainte de TV vom începe emisia online, unde vom fi şi 4K”, a declarat acesta pentru Pagina de Media.

De altfel, Nicolae Șerbu a dat câteva detalii membrilor CNA cu privire la conținutul postului pe care urmează să îl lanseze.

Care sunt motivele relansării postului

Printre altele, el a spus că intenția de a lansa postul tv vine pe fondul sprijinirii artiștilor din România.

„Intenţia de lansare a postului Atomic vine pe fondul lucrurilor care întâmplă în industria muzicală de la noi. Am considerat că este momentul să intervenim pentru a sprijini artiştii din România. Acesta este scopul principal.

Avem colaborări cu majoritatea şcolilor de muzică din ţară. Dorim să participăm la descoperiea noilor talente muzicale.

Estimăm un procent de 80% muzică românească”, a punctat el. 

CNA a acordat licența audiovizuală

CNA a acordat o licență audiovizuală pentru difuzarea prin rețele de comunicații electronice, adică postul va putea fi reepționat și online, pe aplicații de mobil, smart Tv și OTT.

Postul Atomic Tv a fost lansat în anul 1999 de către o companie din SUA. A fost prima televiziune care a lansat artiști români.

„Atomic a fost fondat de o companie din SUA, în 1999. Societatea respectivă a intrat în faliment, în 2003. Marca a fost scoasă la licitaţie, iar eu care aveam intenţia să fac un canal am participat la licitaţie şi am adjudecat-o.

La bază stând neînţelegeri între partenerii care gestionam Atomic am decis să întrerupem o perioadă emisia”, după cum a spus acesta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI