Membru CNA, despre amenzile date lui Radu Banciu și emisiunii Acces Direct: ‘Mă întrebau ce am cu ei’ (exclusiv)

Membru CNA, despre amenzile date lui Radu Banciu și emisiunii Acces Direct: ‘Mă întrebau ce am cu ei’ (exclusiv)
Membru CNA, despre amenzile date lui Radu Banciu si emisiunii Acces Direct ‘Ma intrebau ce am cu ei’ (exclusiv)

Cel mai controversat membru CNA a devenit șomer, după ce în ianuarie 2021 i-a expirat mandatul de la Consiliul Național al Audiovizualului. Cine este cel supranumit „spaima televiziunilor” și câte amenzi le-a dat celor de la Acces Direct.

Cine este membrul CNA care le-a dat amendă lui Radu Banciu și Vulpiței de la Acces Direct

Numele său a devenit „spaima televiziunilor” din România după ce a început să dea cele mai usturătoare sancțiuni celor mai mari posturi TV din țară. Radu Herjeu și-a terminat mandatul din cadrul CNA, iar în prezent este șomer.

Specialistul a declarat, exclusiv pentru cei de la Impact, că cele mai mari amenzi pe care le-a dat vreodată au fost, de departe, cele primite de jurnalistul Radu Banciu de la B1 TV și celor de la Acces Direct pentru miniserialul Vulpița, ai căror protagoniști erau Viorel și Veronica Stegaru.

Puțini sunt cei care știu faptul că Radu Herjeu a fost jurnalist la Antena 1 și România TV înainte de a ajunge membru al Consiliului Național al Audiovizualului.

„Pe mine m-a afectat involuția televiziunii, vedeam aceste derapaje, pe unde am lucrat. Înainte să ies din televiziune, eram presat, culmea, să particip și eu la aceste lucruri. Am plecat de la România TV în 2014, pentru că viziunea mea și a celor de acolo nu mai coincidea cu a mea.

Iar de la Antena 1 am plecat în 2003. Acolo nu s-a acceptat că am personalitate și că mi-am dorit să fac emisiuni. Pentru mine, știrile erau un capitol încheiat, voiam mai mult, dar conducerea de atunci mă vedea tot la pupitrul știrilor. Managerul ar fi trebuit să mă lase să fac emisiuni, aveam audiențe, dar a preferat să piardă un om bun de televiziune.

Din orgoliu, a preferat să mă izoleze, până când ruptura a fost definitivă. Adică, nu mi s-a mai dat nimic de făcut. Pe perioada campaniei electorale, venise Gabriela Firea să prezinte știrile și, când s-a încheiat, pe locul meu a rămas ea. A trebuit să plec.”, a declarat Radu Herjeu, exclusiv pentru impact.ro.

Radu Herjeu, despre amenzile date miniserialului Vulpița de la Acces Direct și lui Radu Banciu de la B1 TV

„Telenovela” Vulpiței de la Acces Direct și Radu Banciu au primit cele mai multe reclamații din partea publicului român, spune fostul jurnalist Radu Herjeu, motiv pentru care au avut parte de cele mai multe somații din partea CNA.

„Emisiunea lui Radu Banciu, de la B1 TV, cred că a avut cele mai multe reclamații, somații și amenzi. Și asta fiindcă el avea pusee naționaliste, de șovinism, extremiste, rasiste, cu de toate culorile, și nu reușea să și le înfrâneze pe micul ecran, unde există o legislație a audio-vizualului. La televizor nu îți este permis așa ceva. Până la urmă, a înțeles B1, nu el, după ce a plătit amenzile…

Cu ea, personal, nu aveam nimic, dar Vulpița le-a făcut mari probleme celor de la Antena 1, au fost foarte multe sesizări, mai ales în prima parte a telenovelei, când scenariul era complet în afara legislației, era ceva horror. Da, Vulpița le-a adus amenzi babane.

În plus, emisiunea ”Acces direct” încălca legea constant și grosolan, audiența fiind mult mai importantă pentru Antena 1. Și, cum audiența era foarte mare, și numărul reclamațiilor era imens. Păi, de ce le-am dat amenzi? Pentru că încălcau legea privind protecția minorilor, anumite subiecte și anumite personaje puteau fi abordate doar după ora 23.00, acolo era, de fapt, locul lor.”, a completat fostul membru CNA pentru sursa citată.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI