Postul TV amendat cu 40.000 de lei din cauza Monicăi Pop. Ce a spus medicul în direct, în cadrul unei emisiuni

Postul TV amendat cu 40.000 de lei din cauza Monicăi Pop. Ce a spus medicul în direct, în cadrul unei emisiuni
Post de televiziune, amendat din cauza afirmatiilor Monicai Pop

Ce post de televiziune a fost amendat cu 40.000 de lei din cauza afirmațiilor făcute de către medicul Monica Pop în legătură cu vaccinul anti-covid.

Postul TV amendat cu 40.000 de lei din cauza Monicăi Pop

Membrul CNA, Mircea Toma, a spus că emisiunea la care participa Monica Pop a fost construită „de pe poziţie de antivaccinist cap-coadă”. Este vorba despre emisiunea Subiectiv, de la Antena 3, moderată de Răzvan Dumitrescu. Însă forul a concluzionat că multe dintre mesajele spuse în emisiune sunt „mesaje antivacciniste”.

De asemenea, au fost criticate burtierele, afirmaţiile invitaţilor, lipsa de reacţie a moderatorului, precun şi informaţiile puse în dezbatere. Tot la acea emisiune s-au difuzat și reportaje sau alte date despre vaccinarea din Israel şi SUA, chiar și declaraţiile unui medic audiat în Congresul American.

În emisiune s-au făcut afirmații ca:

”Pentru tineri sub 20 de ani, mortalitatea indusă de vaccinul covid e de 10 ori mai mare decât toate vaccinurile administrate celor de peste 20 de ani. ”

„O analiză publicată pe site-ul CDC din Statele Unite arată că vaccinul Pfizer prezintă un risc între 3 şi 5 ori mai mare de spitalizare pentru băieţi între 12 şi 17 ani comparat cu riscul de spitalizare pus de boală„.

Monica Pop, în dialog cu Răzvan Dumitrescu, a spus:

”Şi aşa… să ştiţi că eu am fost întotdeauna foarte pro-vaccinistă pentru vaccinurile acelea împotriva bolilor care schilodesc şi ucid, dar să ştiţi că oricând sau întotdeauna vaccinul mi s-a părut un impact extrem de dur asupra unui organism.”

” Nu am înţeles din studiile astea, dar nu pare a fi nici măcar purtător un copil, deci nu cred că se pune problema aşa… mi se pare absolut… aşa cum a zis doctoriţa respectivă… un act criminal.”

”Cei vaccinaţi, dacă se îmbolnăvesc, fac sigur o formă uşoară… uneori, asimptomatică şi habar n-au că sunt bolnavi şi îmbolnăvesc pe toţi ceilalţi. Deci trebuie grijă foarte mare„.

Cum s-a apărat moderatorul

La fel ca Mircea Toma, şi Dorina Rusu a punctat:

„Emisiunea este construită în aşa fel încât mesajul final să fie antivaccinist total”, a spus membra CNA.

De cealaltă parte, moderatorul s-a apărat în fața membrilor CNA, explicând motivele pentru care a avut în emisiune subiectele care i-au adus o amendă:

„Intenţia mea a fost să arat cum sunt discuţiile în alte părţi. Nu a fost alta intenţia. Pe mine mă surprinde faptul că la noi aceste chestiuni nu sunt dezbătute.

Acele materiale difuzate, invocate în sesizare, au la bază informaţii şi surse oficiale citate în străinătate. La noi nu se discută astfel de lucruri şi nici n-au existat astfel de audieri în Parlament, ca în SUA.

Cu privire la afirmaţia doamnei Monica Pop. A invocat afirmaţia acelei doamne şi a spus că ar fi de acord cu ce a spus. Opinia unui om este opinia acelui om. Nu pot să contrazic opinia cuiva, mai ales ca doamna Pop este medic, iar eu nu am expertiză. Nu văd o culpa în ceea ce mă priveşte. Cu bună-credinţă am prezentat aceste chestiuni”, a spus moderatorul de la Antena 3, potrivit Paginademedia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI