Politicianul în care românii au cea mai mare încredere. Lovitură dură pentru Klaus Iohannis

Politicianul în care românii au cea mai mare încredere. Lovitură dură pentru Klaus Iohannis
Politicianul în care românii au cea mai mare încredere

Care este politicianul în care românii cu cea mai mare încredere. Lovitură dură pentru Klaus Iohannis. S-a schimbat topul personalităților politice în care românii au cea mai mare încredere. Iată ce a indicat sondajul CURS, sunt surprize mari în acest clasament.

Politicianul în care românii au cea mai mare încredere

Astfel, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, conduce detașat în cel mai recent sondaj CURS, iar 30% dintre românii chestionați i-au acordat încrederea lor. Cel mai recent sondaj îl plasează pe Alexandru Rafila în topul personajelor politice în care românii au cea mai mare încredere. 30% dintre românii care au răspuns la chestionar și-au declarat încrederea în ministrul Sănătății.

Alexandru Rafila este apoi urmat în clasament de liderul PSD, Marcel Ciolacu, care prezintă o cotă de încredere de 28%. „Podiumul” este apoi completat de premierul Nicolae Ciucă, care are o cotă de încredere de 26%.

Se pare că Klaus Iohannis nu se află în primele trei poziții în ce privește încrederea românilor, nici măcar în primele cinci. După premier, românii au încredere în Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, dar și în Laura Codruța Kovesi, care are un procent de 18%.

Klaus Iohannis se bucură de încrederea a numai 15% dintre respondenți sondajului și până și europarlamentarul Rareș Bogdan are o cotă de încredere mai mare din partea românilor: 17%. George Simion vine și el tare din urmă, înregistrând o cotă de încredere de 14%, cu numai un procent mai puțin decât Klaus Iohannis.

Fricile românilor, potrivit sondajelor

Sondajul a fost făcut pe un eșantion de 1005 persoane. Respondenții au vârste de peste 18 ani, iar marja de eroare maximă la nivelul întregului eșantion este de +/- 3.1% la un nivel de încredere de 95%. Datele au fost culese prin interviuri față în față, la domiciliul respondenților, în intervalul 13-22 iulie 2022.

În altă ordine de idei, un alt sondaj CURS de tip omnibus a scos la iveală cele mai mari îngrijorări ale românilor, iar scumpirea alimentelor reprezintă principala lor grijă în această perioadă. Prin urmare, nu mai puțin de 98% și-au exprimat îngrijorarea cu privire la creșterea prețurilor la alimente, iar 96% dintre români își fac griji cu privire la scumpirea gazului și a energiei electrice.

Situația din Ucraina sau extinderea ei în România nu se numără printre îngrijorările românilor în această perioadă, conform datelor CURS. De asemenea, pe ultimul loc în ceea ce privește îngrijorările românilor din acest interval se află noul val COVID. Cu toate că numărul de cazuri începuse să crească deja din perioada în care a fost efectuat sondajul, numai 31% dintre respondenți s-au declarat foarte îngrijorați sau destul de îngrijorați cu privire la situația pandemică.