Câți români cred că Vladimir Putin va folosi arme nucleare în război. Ce arată ultimul sondaj

Câți români cred că Vladimir Putin va folosi arme nucleare în război. Ce arată ultimul sondaj
Va folosi Vladimir Putin arme nucleare?

Care este părerea românilor despre conflictul dintre Ucraina și Rusia și câți oameni cred, cu adevărat, că Vladimir Putin ar putea apela la arma nucleară? Un sondaj de actualitate despre situația de la granița noastră ne dă răspunsul.

Unul din cinci români este de părere că Puțin va folosi arme nucleare

O mare parte dintre români, 71% mai exact, consideră că Rusia este principalul vinovat de declanșarea războiului din Ucraina, 10,4% dau vina pe Statele Unite ale Americii, iar 8,3% nu au nicio părere.

De asemenea, 50,3% dintre români cred că războiul va fi câștigat de ucraineni. Pe de cealaltă parte, 26,1% sunt de părere că victorioși din acest conflict vor ieși rușii. 87,3% dintre cei care au participat la sondaj consideră că liderii ruși ar trebui să fie pedepsiți pentru crimele de război din Ucraina.

Când vine vorba despre arme nucleare, 73,5% dintre români cred că Vladimir Putin va apela la arme nucleare pentru a putea câștiga războiului. Românii au fost întrebați și dacă, după părere lor, liderul rus va invada Republica Moldova.

Ei bine, 68,7% spun că Rusia nu va ataca Republica Moldova, iar 22,7% cred că trupele lui Putin vor încerca să cucerească țara condusă de Maia Sandu. După cum bine știm, NATO și SUA au trimis mai multe trupe și soldați în România.

Majoritatea românilor și-au schimbat părerea și văd acest lucru ca fiind unul pozitiv. În februarie doar 59,2% erau de acord și vedea cu ochi buni sprijinul militar, iar acum procentul a crescut la 65%.

Sondajul a fost realizat cu ajutorul a 11.000 de persoane de către de INSCOP la comanda Asociaţiei New Strategy Center, în perioada 16-22 mai 2022.

Joe Biden, despre intenția Rusiei de a folosi arme nucleare

Liderul Americii, Joe Biden, a declarat că, în momentul de față, nu există indicii cum că Rusia ar avea intenția de a folosi arme nucleare. Acesta a mai adăugat, spunând că folosirea unor astfel de arme ar atrage consecințe grave.

„În prezent, nu vedem niciun indiciu că Rusia are intenţia de a folosi arme nucleare în Ucraina, deşi retorica ocazională a Rusiei de a agita sabia nucleară este în sine periculoasă şi extrem de iresponsabilă.

Permiteţi-mi să fiu clar: orice utilizare a armelor nucleare în acest conflict, la orice scară, ar fi complet inacceptabilă pentru noi, precum şi pentru restul lumii, şi ar atrage consecinţe grave”, a declarat Joe Biden.

Citește și: Vladimir Putin, derapaj halucinant la o grădiniță din Rusia. Ce i-a pus pe copii să facă pentru a avertiza Occidentul. Liderul rus a depășit orice limită