07 dec. 2022 | 08:41

Planul uluitor pe care l-ar avea Vladimir Putin. Cum vrea să atace acum în Ucraina

Politică Externă
Planul uluitor pe care l-ar avea Vladimir Putin. Cum vrea să atace acum în Ucraina
Planul disperat al lui Vladimir Putin de a ataca acum Ucraina

Încă dinainte de 24 februarie Occidentul și-a pus o întrebare. Ce gândește și ce plănuiește Vladimir Putin? Se pare că un răspuns, încă neconfirmat, a fost dat de un deputat al Partidului Comunist Rus. Acesta a vorbit despre planul uluitor pe care l-ar avea Vladimir Putin și despre cum vrea să atace acum în Ucraina.

Planul disperat al lui Vladimir Putin de a ataca acum Ucraina

Cu mult timp înainte de invazia în Ucraina, când Vladimir Putin dădea primele semne, fostul președinte american George W. Bush a declarat odată că l-a privit pe Vladimir Putin în ochi și „i-a simțit sufletul”.

Astăzi, din păcate, vedem cât de bine s-au terminat relațiile dintre Rusia și Occident. Ulterior, cu câteva zile înainte de invazia în Ucraina, când Occidentul deja știa intențiile acestuia, a apărut întrebarea „Ce gândește și ce plănuiește Vladimir Putin?”

Dar, a pătrunde în mintea liderului de la Kremlin este o sarcină destul de ingrată. Dar este important să încercăm. Poate mai mult ca oricând acum, în lumina recentelor mișcări de sabotaj nuclear ale Moscovei. Deși aparențele spun ceva, nu există nicio îndoială că președintele rus se află sub presiune. Așa-numita sa „operațiune militară specială” din Ucraina a mers prost pentru el.

Trebuia să dureze câteva zile. Dar au trecut peste zece luni și nu se întrevede niciun sfârșit, iar azi Kremlinul admite pierderi semnificative de trupe. Dacă ne uităm la ultimele săptămâni, armata rusă a pierdut teritorii din Ucraina pe care le ocupase anterior.

Pentru a mări numărul de trupe, Vladimir Putin a declarat mobilizarea parțială, lucru pe care a insistat că nu îl va face. Între timp, sancțiunile continuă să degradeze economia rusă.

Dar întrebarea principală persistă, la care se mai adaugă încă una: „Se va gândi Putin că a greșit, că decizia sa de a invada a fost o eroare fundamentală?” Un răspuns și o propunere a venit din partea unui deputat comunist, Vladimir Viktor Makarov, acesta vorbind despre planul uluitor pe care ar putea să-l aibă Vladimir Putin pe frontul ucrainean.

Vezi și: Ultima oră! Serghei Lavrov a ajuns în Turcia pentru negocieri. Ce ar urma să discute miniștrii de Externe rus și turc

Folosirea animalelor ca trupe kamikaze în Ucraina

Conform acestuia, deși informația nu este confirmată, se  vorbește de utilizarea câinilor fără stăpân, vagabonzi, pentru a ataca tancurile ucrainene din zona de război. Ba mai mult, conform aceluiași deputat, s-ar fi discutat despre un proiect de lege care să ratifice folosirea animalelor ca trupe kamikaze în Ucraina.

Dar, ideea de a folosi aceste animale se pare că nu a convenit, și dintr-un motiv practic, mai spune Vladimir Viktor Makarov, și anume antrenarea acestor câini, care ar dura foarte mult.

De altfel, Vladimir Viktor Makarov a venit cu această idee bizară în cadrul unei reuniuni regionale. Makarov a sugerat că desfășurarea de câini fără adăpost ar consolida forțele rusești și ar trata problema animalelor fără adăpost din Rusia, potrivit Orel Times.

„Aceasta poate fi o dovadă în plus că rușii fac tot posibilul pentru a învinge”

În sesiunea de vineri a Adunării legislative regionale, Makarov a prezentat această prevedere. Vorbind colegilor deputați, el a spus: „Propun să educăm acești câini să arunce în aer tancuri”. Makarov a exprimat anterior ideea de a trimite câinii vagabonzi în China pentru a rezolva epidemia de câini vagabonzi din Rusia.

Dar moțiunea nu a reușit să prindă contur. Colegii săi și alte partide au adus în discuție diversele probleme logistice implicate în antrenarea câinilor vagabonzi pentru a deveni bombardiere sinucigașe.

Oleg Koshelev, vicepreședintele parlamentului regional, a întrebat care sunt șansele ca animalele sterilizate să nu muște oamenii. În același timp, deputatul Andrei Frolov a întrebat, de asemenea, despre costul financiar al întreținerii unui animal fără adăpost pe zi. Dată fiind lipsa de răspunsuri, propunerea de lege a fost respinsă.

„Nu știu de ce văd nevoia de a antrena câini pentru a face acest lucru… În prezent le cer soldaților RU să facă același lucru.

Aceasta poate fi o dovadă în plus că rușii fac tot posibilul pentru a învinge”, a scris pe Twitter Mark Hertling, fostul general comandant al Armatei Statelor Unite din Europa.

Vezi și: Doi ofițeri ruși, interceptați când îi critică pe Vladimir Putin și Serghei Șoigu. Cum îi umilește: „Un profan incompetent… un măscărici”

PIB-ul Rusiei se clatină, după ultimele sancțiuni

Propunerea de politică de război a venit la o săptămână după ce ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a majorat cheltuielile pentru apărare în 2023. Majorarea era cu aproape 150%, în timp ce „operațiunea militară specială” a lui Vladimir Putin continuă să se clatine.

„Nu am mai avut timp să mă gândesc la asta. Este necesar să continuăm modernizarea și crearea de sisteme promițătoare cu utilizarea lor ulterioară în cursul unei operațiuni militare speciale.”, declara Șoigu.

Sancțiunile economice impuse au dus la un declin economic în Rusia. Conform datelor, sancțiunile au dus la o scădere de aproximativ 2,9% din PIB fiind așteptată în 2022.

Potrivit unor analize realizate de Banca Mondială, FMI și OCDE, scăderea va fi și mai abruptă. Conform aecstora, PIB-ul Rusiei urmează să scadă cu cel puțin 3,4%. Acesta este cel mai optimist scenariu. Alte date, mai pesimiste, arată o scădere cu până la 5,5%, în perioada următoare.

PlaySport
Cele mai FIERBINȚI 40 de IMAGINI în care a apărut vreodată KIM KARDASHIAN! Îți TAIE RESPIRAȚIA
Ego.ro
Imaginile indecente cu Elena Udrea au ajuns pe internet! Doar iubitul o vede așa FOTO
Ego.ro
TE SPERII! Cum arată cele mai apetisante femei din România fără machiaj FOTO
Digi24
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și nu mai vor să plece
Cancan.ro
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Stirile PROTV
Tentativă de asasinare a lui Zelenski. Presupusul criminal, un polonez, s-a oferit să ajute serviciile speciale ruse
Romania TV
Bomba bombelor în showbiz! Imagini cu amanta secretă a lui Alexandru Ciucu, a ţinut-o la secret 10 ani. Este celebră!
Capital.ro
Românii, OBLIGAŢI să dea bani. Va fi lege în 2025: Au de unde
EVZ.ro
Un produs foarte căutat s-a ieftinit. Mulți români l-au cumpărat deja
Adevarul
Drogul violului, cel mai periculos, dă dependență de la a treia utilizare. Expert: „Este posibil să asistăm la drame uriaşe”
BZI.ro
Cât costă să petreci 1 Mai în complexul Andreei Esca! Vilele luxoase sunt în Valea Zânelor
Spynews.ro
Știrile Antena Stars. Soțul Mariei Roman de la Mireasa a fost găsit! Unde se află bărbatul / VIDEO
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
După această imagine, a urmat un DEZASTRU! Finalul depășește orice imaginație FOTO
Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
Transformarea fizică a Serenei Williams. Cum arată acum și ce spune legendara sportivă despre corpul ei
Digisport.ro
O româncă trage un semnal de alarmă: „Nu mai e de trăit în Italia”. Ce fenomen periculos a observat
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Semnele care prevestesc sfârșitul. Când moartea se apropie
EVZ.ro
Cum recunoști carnea alterată. Este extrem de periculoasă pentru sănătate
Spynews
România demolează Austria. Anunțul a venit chiar azi, 19 aprilie: Greu, dar am obținut
Capital.ro
Data de la care România nu va mai beneficia de bani din PNRR | Decizia miniştrilor UE
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
OALA de 100 de ZILE care face ravagii în Europa. Îți poate rupe COASTELE
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Soțul Mariei Roman de la Mireasa a fost găsit! Unde se află bărbatul / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro