Planul roșu a fost activat la Iași. Ce s-a întâmplat cu un avion cu 100 de pasageri

Planul roșu a fost activat la Iași. Ce s-a întâmplat cu un avion cu 100 de pasageri
A fost declansat Planul rosu

Panică totală la Iași, după ce un avion cu 100 de pasageri la bord a anunțat că are probleme.

A fost activat planul roșu la Iași, pentru un avion cu 100 de pasageri care a anunțat probleme la trenul de aterizare.

Panică pentru zeci de persoane care urmau să aterizeze la Iași

Zeci de persoane au trăit momente cumplite. ISU a activat, marți seara, planul roșu în cazul unui avion cu peste 100 de pasageri care venea de Eindhoven și a anunțat probleme la trenul de aterizare.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași a activat planul roșu, după ce autoritățile au fost anunțat că un avion Wizz Air, care venea de la Eindhover, cu 106 pasageri are probleme la trenul de aterizare.

„Am fost anunţaţi despre faptul că o aeronavă Wizz Air care efectua o cursă de la Eindhoven, cu 100 de pasageri şi şase membri ai echipajului la bord, avea probleme la trenul de aterizare.

La ora 19,25 a fost activat planul roşu iar la 19,35 aeronava a aterizat fără probleme. La ora 19,40 a fost dezactivat planul roşu”, a ISU Iaşi.

Reprezentanții Aeroportului Internațional Iași au declarat că problemele au fost anunțate de către pilot cu 30 de minute înainte de aterizare.

Ce s-a întâmplat cu aeronava

Pentru asigurarea intervenției au fost deplasate la aeroport 22 de autospeciale de intervenție cu 44 de subofițeri și 6 ofițeri.

Începând cu ora 13,13 s-a activat Planul Roşu de Intervenţie pentru că o aeronava Airbus 321, care a decolat de la Bergamo, cu 107 pasageri la bord nu poate ateriza deoarece sistemul de navigaţie s-a stricat.

Pentru asigurarea intervenţiei au fost deplasate la Aeroportul Internaţional Iaşi 22 autospeciale de intervenţie cu 44 subofiţeri şi 6 ofiţeri.

Coordonarea activităţii a fost realizată de inspectorul şef, colonel Grădinaru Ionuţ”, au informat reprezentanţii ISU Iaşi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI