Probleme pentru un avion care a aterizat de urgență la Iași. S-a activat planul roșu de intervenție

Probleme pentru un avion care a aterizat de urgență la Iași. S-a activat planul roșu de intervenție
S-a activat Planul Roșu: o aeronavă a aterizat de urgență la Iași

O aeronavă a aterizat de urgență în cursul zilei de luni, la Iași. Autoritățile au decis să activeze Planul Roșu de Intervenție. Ce s-a întâmplat cu aparatul de zbor? Iată mai multe detalii de la reprezentanții ISU!

O aeronavă a aterizat de urgență în Iași: s-a activat Planul Roșu

Planul Roșu de Intervenție a fost activat în cursul zilei de luni, 30 august, după ce o aeronavă nu a putut să aterizeze din cauza defectării sistemului de navigație. Aparatul de zbor venea dinspre Bergamo și avea la bord 107 pasageri.

Avionul a aterizat pe Aeroportul Internațional Iași după aproximativ 30 de minute, arată Agerpres. Reprezentanții ISU Iași au confirmat că autoritățile au început să intervină de la orele 13:10, moment în care s-a activat Planul Roșu.

La scurt timp la fața locului s-au deplasat 22 de autospeciale de intervenție cu 44 de subofițeri și 6 ofițeri. Echipele de salvare au fost coordonate de inspectorul șef, colonel Grădinaru Ionuț

″Începând cu ora 13,13 s-a activat Planul Roşu de Intervenţie pentru că o aeronava Airbus 321, care a decolat de la Bergamo, cu 107 pasageri la bord nu poate ateriza deoarece sistemul de navigaţie s-a stricat.

Pentru asigurarea intervenţiei au fost deplasate la Aeroportul Internaţional Iaşi 22 autospeciale de intervenţie cu 44 subofiţeri şi 6 ofiţeri. Coordonarea activităţii a fost realizată de inspectorul şef, colonel Grădinaru Ionuţ”, au informat reprezentanţii ISU Iaşi, conform știrileprotv.ro.

Mesajul purtătorului de cuvânt al Aeroportului

ISU a anunțat că a fost dezactivat Planul Roșu de Intervenție începând cu orele 13:41, după ce aeronava a aterizat în siguranță. Niciunul din pasageri nu ar fost rănit în vreun fel. Toți vor fi evaluați medical corespunzător.

Purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internațional Iași a subliniat că ora sosirii aparatului de zbor a fost 13:25. Acest lucru s-a petrecut din cauza unei probleme semnalate imediat de pilot în dreptul instrumentului de navigație. Ulterior, au fost mobilizate mai multe echipe de pompieri. Din fericire, avionul a aterizat cu bine.

“O situaţie de urgenţă a fost raportată astăzi pe zborul W63672 Bergamo-Iaşi (Wizz Air), ora sosirii 13,25. Cu 20 de minute înainte de aterizare, pilotul aeronavei a anunţat o problemă tehnică la instrumentul de navigaţie şi au fost mobilizate mai multe echipe de pompieri.

Din fericire, aeronava a aterizat la timp, în condiţii de siguranţă maximă, fără a fi nevoie de intervenţia acestora. Am mobilizat efectivele de pompieri, dar nu a fost nevoie de intervenţia acestora. Avionul avea aproximativ 100 de pasageri. Nu ştim dacă cineva a suferit vreun atac de panică.”, a declarat Elena Troia, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internaţional Iaşi.