Te-ai întrebat vreodată care este articolul vestimentar pe care nu este recomandat să-l porți atunci când zbori cu avionul. Ei bine, specialiștii au analizat toate detalii și trag un semnal de alertă în privința unui anumit obiect. Greșeala pe care o fac toți românii.
Pandemia de coronavirus a stricat planurile iubitorilor de vacanțe care își cumpăraseră deja bilete pentru destinații care mai de care mai exclusiviste în anul 2020. În 2021, în schimb, românii au început să se bucure din nou de adrenalina și aventura pe care le conferă excursiile în străinătate, iar acum city-break-urile și vacanțele sunt la mare căutare.
Indiferent că vorbim despre țările europene sau cele care depășesc bătrânul continent, una dintre întrebările populare pe care fiecare turist și-o adresează, înainte de a pleca, este: „Cu ce mă îmbrac?”. Pregătirea bagajului reprezintă o etapă importantă, căreia femeile îi acordă mai multă atenție și mai mult timp decât bărbații.
Într-un videoclip viral de pe Tik Tok, însoţitorul de zbor Tommy Cimato a enumerat o listă importantă de lucruri pe care oamenii nu ar trebui să le facă niciodată atunci când se îmbarcă într-un avion. Probabil cel mai interesant punct al clipului este acela în care stewardul spune care este obiectul pe care românii nu ar trebui niciodată să-l poarte în avion: pantalonii scurți. De asemenea, acesta îi sfătuiește pe pasageri să nu își sprijine capul pe geam, dacă îi ia somnul în avion.
„Nu purtaţi pantaloni scurţi în timp ce sunteţi în avion. Nu ştii niciodată cât de curat este scaunul pe care stai, aşa că dacă vei purta pantaloni lungi, vei putea evita posibili germeni prezenţi pe scaun!
Nu eşti singurul care face acest lucru (n.r. – pune capul pe fereastă) şi nu ştii câte persoane au atins mâinile pe fereastră. Evită să atingi cu faţa fereastra din avion!”, a declarat însoțitorul de bord Tommy Cimato.
Potrivit unui Memorandum întocmit de către Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, Tarom ar putea primi un ajutor de la stat în valoare de 8 milioane de euro, după ce au primit aviz din partea Guvernului.
Compania aeriană românească ar putea primi despăgubiri pentru pagubele suferite în perioada 01.07.2020 – 31.12.2020, ca urmare a pandemiei COVID–19 şi cauzate direct de această pandemie, în baza art. 107 alin.(2) lit.b) din tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene.
„În situaţia autorizării acestei măsuri de către Comisia Europeană, suma aferentă ajutorului de stat va fi dedusă din valoarea ajutorului de stat individual de restructurare prevăzută în Memorandumul cu tema „Acordarea unui ajutor de stat individual de restructurare Societăţii Comerciale “Compania naţională de transporturi aeriene române – TAROM” S.A., în vederea restabilirii viabilităţii companiei pe termen lung”, a fost aprobat în şedinţa Guvernului din data de 5 noiembrie 2020.