16 ian. 2023 | 12:36

Planul lui Vladimir Putin de a distruge Ucraina, mai aproape de îndeplinire. Anunțul oficial care îngrozește din nou Occidentul

News
Planul lui Vladimir Putin de a distruge Ucraina, mai aproape de îndeplinire. Anunțul oficial care îngrozește din nou Occidentul
Vladimir Putin, lider rus Sursă foto: cnbc.com

Despre eșecurile lui Vladimir Putin pe câmpul de luptă s-a vorbit foarte mult, însă noile informații sunt menite să agite din nou apele. În ciuda susținerii pe care Volodimir Zelenski o primește din partea partenerilor occidentali, planurile liderului rus par să se extindă pe termen mai lung, astfel că în viitor, lucrurile pot lua o turnură radicală, iar Rusia poate „recâștiga controlul”, au avertizat americanii de la Institutul pentru Studiul Războiului.

Planul malefic al lui Vladimir Putin pentru 2023

Rusia este arătată cu degetul de întreaga lume după eșecurile înregistrate în primele luni ale invaziei în Ucraina, astfel că s-a pus la îndoială atingerea obiectivelor pe care Vladimir Putin și le-a propus. Astfel că, Rusia a eșuat atât în ocuparea mai multor orașe din Ucraina, cât și în „denazificarea” și „demilitarizarea” țării vecine. De asemenea, liderul rus a dorit să evite extinderea NATO, lucru care nu s-a întâmplat, ci mai mult, două state cunoscute pentru neutralitatea lor istorică, Finlanda și Suedia, au solicitat de urgență aderarea la NATO.

Drept urmare, privind de la distanță, planurile lui Putin au eșuat, însă acesta nu a renunțat nicio secundă să lupte, amenințând adeseori că, dacă va fi nevoie pentru a câștiga, va folosir inclusiv arma nucleară.

Mai mult, toate acțiunile Rusiei de a slăbi puterea Ucrainei și de a viza infrastructura critică nu au făcut altceva decât să crească sprijinul Occidentului față de țara invadată, primind astfel mai mult armament greu folosit pentru apărarea împotriva atacurilor rusești. Analizând eșecurile Rusiei, Putin nu ar avea nicio șansă de izbândă, mai ales că nu de puține ori, armata rusă a fost ironizată din cauza armelor și gloanțelor vechi din perioada sovietică folosite inclusiv în război.

Avertismentul care sperie Occidentul și Ucraina

Chiar dacă Ucraina a recuperat mai mult de jumătate din teritoriile cucerite sau anexate cu forța de Rusia, Vladimir Putin nu are de gând să renunțe la obiectivele sale propuse înainte de război. Astfel că, în ciuda tuturor alianțelor care se împotrivesc agresiunii rusești, planurile dictatorului par să rămână în picioare, astfel că, în următoarele 6 luni, acesta își va continua agresiunile până la atingerea acestora, avertizează americanii de la Institutul pentru Studiul Războiului.

Aceeași sursă a avertizat că, cel mai probabil, Vladimir Putin caută „să desfășoare o acțiune decisivă în următoarele șase luni” cu scopul de a recâștiga controlul asupra Ucrainei.

Mai mult, pentru a-și atinge obiectivele, armata lui Putin își schimbă tipul de abordare a Rusiei față de război și pune la punct mai multe linii de efort. ISR a mai avertizat că în ultima perioadă au fost observate agresiuni suplimentare în Ucraina, cât și planuri de extindere ale armatei, în timp ce Putin pregătește formarea de noi divizii și creșterea vârstei de recrutare.

Grupul de reflecție american susține totodată că efortul Rusiei de a se pregăti pentru o acțiune strategică decisivă în 2023 nu se exclude reciproc cu eforturile Kremlinului de a crea condițiile pentru un război prelungit.

 

 

Parteneri
O mamă rămasă văduvă și-a crescut singură cei trei copii mici. Peste ani a fost abandonată de cei cărora le-a dat viață. Nici măcar atunci când s-a îmbolnăvit nu a fost vizitată. Drama prin care a trecut
Redactia.ro
Și cei mai buni șoferi dau un răspuns greșit la acest test auto. Tu știi care este ordinea mașinilor în intersecție?
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
A albit de tot și nu-l mai recunoști! În urmă cu câțiva ani, toate femeile visau la el. Acum pare altă persoană! Spune drept, îți dai seama cine e în poze?
Unica.ro
Cea mai bună metodă ca să scapi de molii. E ieftină și eficientă
EVZ.ro
Cum a arătat tortul de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță. Noi imagini exclusive de la petrecere / VIDEO
Spynews
Fiica lui Bruce Willis e devastată! A venit anunțul cumplit despre marele actor
Capital.ro
Monica Bîrlădeanu, nuntă de lux la Palat. Vedete de calibru, meniu de 5 stele, decor feeric. Doamne, cum a arătat tortul miresei
Avantaje
LOVITURĂ privind TICHETELE de MASĂ! SE DAU AMENZI
Mediaflux
Cum a arătat tortul de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță. Noi imagini exclusive de la petrecere / VIDEO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Lora și Ionuț Ghenu au fost fabuloși la dansul mirilor. Imagini superbe de la nunta celor doi. Cum au arătat tortul și mărturiile
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro