Plantele pe care să nu le mai pui în ghivece de lut. Ce greșeală faci fără să-ți dai seama

Plantele pe care să nu le mai pui în ghivece de lut. Ce greșeală faci fără să-ți dai seama
Plantele care nu trebuie să fie plantate în ghivece de lut.

Gospodarii trebuie să știe asta! Unele plante nu trebuie să fie plantate în ghivece de lut. Cu siguranță toți oamenii care stau la casă încearcă să aibă o grădină și o curte impecabilă. Mulți dintre ei fac anumite greșeli pe care nu le bagă în seamă și care pot face plantele să moară mai repede. Cum trebuie să ai grijă de unele din ele și care nu trebuie plantate în ghivece de lut? Cu siguranță puțini știu asta. Iată ce trebuie să faci pentru sănătatea lor!

Trucuri pentru grădină: nu pune plantele acestea în ghivece de lut

Fiecare plantă mică are o serie de nevoi pe care trebuie să i le îndeplinești pentru a putea trăi în casa ta. Toate au nevoie de apă, lumină și pământ cu caracteristici specifice pentru a se putea dezvolta în voie. Unele din ele nu trebuie să fie sădite în ghivece de lut.

Recipientul în care trăiesc este o alegere importantă. Spațiul și condițiile contează enorm pentru ele și pentru rădăcini. Cu siguranță mulți au încercat să recicleze și au folosit chiar și o conservă pe post de ghiveci pentru unele flori micuțe sau au cumpărat primul ghiveci de lut pe care l-a găsit la supermarket.

Materialul foarte gros ar putea să îți omoare plantele. Ghivecele de lut sunt o alegere mai bună decât cele de plastic din anumite puncte de vedere, dar cele de lut le scurtează viața florilor tale. Materialul nu permite trecerea multă a aerului sau umidității, lucruri de care are nevoie o vietate care continuă să crească.

Tocmai calitatea acestui recipient le-ar putea lua plantelor umiditatea de care are nevoie solul pentru a putea ajuta frunzele să crească. Dacă ai flori care sunt în ghivece de lut, află că trebuie să ai mai multă grijă de ele și să le uzi mai des decât pe celelalte. Plantele înalte sunt în special cele care au de suferit pentru că nu pot crește.

Toți grădinarii trebuie să facă asta: sfaturi utile

Cei care adoră să aibă grijă de grădina lor trebuie să știe câteva trucuri utile prin care pot recicla anumite obiecte. Ei se pot ajuta de anumite lucruri din jurul casei pentru a putea avea o grădină superbă.

1.Plantarea ”ghiveci în ghiveci”
2.Grădină în recipient
3.Scutece folosite în grădinarit
4.Irigarea cu apă ”minune”
5.Filtre de cafea pentru ghivece
6.O nouă viziune asupra irigării
7.Dacă aveți nevoie de seră pentru verdeață și răsaduri
8.Grădină înaltă din bolțar
9.Semințele și citricele
10.Coaja de ou este îngrășământ, nu gunoi