Cum uzi plantele când pleci în concediu sau când stai acasă. Trucul genial pentru cei mai leneși gospodari FOTO

Cum uzi plantele când pleci în concediu sau când stai acasă. Trucul genial pentru cei mai leneși gospodari FOTO
Cum uzi plantele cand pleci in concediu sau cand stai acasa. Trucul genial pentru cei mai lenesi gospodari

Atunci când te pregătești să pleci în vacanță, e foarte important să lași lucrurile la punct. Animalele de companie să fie lăsate în grija cuiva drag, iar plantele să fie hrănite în mod corespunzător. Dacă nu ai pe cine să rogi să vină să irige plantele, iată că ce soluție incredibilă au găsit internauții.

Trucul genial pentru a uda plantele când ești plecat de acasă

În plin sezon estival, românii stau foarte puțin pe acasă și adoră să călătorească acolo unde văd cu ochii. Fie că pleci la mare, la munte, în Deltă sau, pur și simplu, evadezi pentru câteva zile într-un mediu rural unde e doar liniște și pace, nu uita să îngrijești plantele de apartament, în cazul în care le ai.

Un videoclip care a devenit viral, de curând, pe Tiktok, ne arată un truc genial prin intermediul căruia poți pleca liniștit și o săptămână de acasă, deoarece plantele tale vor fi hrănite adecvat cât timp ești tu plecat.

Deși unele plante, precum cactusul, nu au nevoie de foarte multă apă, în cazul acelor plante pretențioase, internauții au găsit o metodă incredibilă care te ajută să dormi liniștit în vacanță, știind că florile tale de acasă nu se vor ofili.

Tot ce trebuie să faci este să iei o sticlă de jumătate de litru de apă, pe care o vei găuri în dop. Apoi, vei introduce un pai în interiorul sticlei, prin gaura din capac. Vei lua un par de dimensiuni mici, pe care-l vei lipi cu bandă adezivă și-l vei înfige în solul plantei tale.

În acest fel, sticla de apă va sta în poziție verticală, având capul în jos, și va uda planta puțin câte puțin, picurând cantitatea de apă de care planta are nevoie, după cum se poate observa în imaginile din galeria foto de AICI.

Citește și Ce să faci dacă frunzele ficusului încep să cadă. Trucul prin care vor înflori rapid

Când trebuie udate plantele

Nu trebuie să fii un expert în grădinărit ca să știi că procesul de udare este vital pentru a menține plantele sănătoase și pentru a evita risipa de apă.

Atunci când te întrebi care este ora potrivită pentru a uda plantele, răspunsul vine simplu: cât mai de dimineață. Explicația este simplă, deoarece atunci temperatura este mai rece și apa nu se evaporă atât de ușor.

„Udatul de dimineață înseamnă că plantele au o rezervă de apă pentru tot parcursul zilei, astfel încât să nu se usuce. Temperatura mai rece dimineața înseamnă, de asemenea, că apa are șansa de a ajunge la rădăcini, în loc să se evapore în căldura soarelui.

Acest lucru se datorează faptului că oferi solului cele mai bune șanse de hidratare, deoarece răcoarea dimineții permite apei să curgă în sistemul radicular înainte de a se evapora”, spun experții.