Plantele care țin gândacii departe de casa ta. Unde să le așezi în locuință

Plantele care țin gândacii departe de casa ta. Unde să le așezi în locuință
Plante care te scapa de gandaci

S-a aflat care sunt plantele care țin gândacii departe de casa ta. Existența gândacilor într-o casă poate face viața locatarilor un calvar. Pe lângă repulsia provocată, aceste insecte pot fi și periculoase dacă intră în contact cu alimentele sau pielea noastră. Unde să așezi plantele care te scapă de gândacii din locuința ta.

Scapă rapid de gândaci cu ajutorul acestor plante. Care sunt

Pentru a scăpa de gândaci există nenumărate metode, însă majoritatea presupun folosirea unor substanțe toxice. Dacă dorești o soluție naturală pentru a elimina gândacii, îți vom prezenta o serie de plante care vor ține nesuferitele gângănii la distanță.

Înainte de a trece la exterminarea gândacilor, ar putea fi util să știm mai multe despre aceștia. În primul rând, există gândaci de baie și gândaci de bucătărie. Gândacii de bucătărie sunt maro, rapizi și mici și pot să și zboare. Gândacii de canalizare sunt negri, lenți și mari. Ambii, însă, reprezintă adevărate coșmaruri pentru oricine, astfel că la primul semn ar trebui să luăm măsuri.

Scapă de gândaci cu gălbenele

Gălbenelele sunt viu colorate și au un miros specific care alungă gândacii, dar și țânțarii. Dacă stai la curte, le poți planta lângă legume precum roșii, varză sau pepeni. De altfel, compușii din gălbenele sunt utilizați în numeroase produse chimice împotriva gândacilor si țânțarilor.

Alungă gândacii cu Petunii

Petuniile sunt recunoscute și sub numele de pesticide naturale. Sunt ușor de plantat și cresc foarte bine și în ghivece. Iubesc lumina soarelui, sunt ușor de îngrijit și au nevoie de un pământ cu umiditate medie.

Alungă gândacii cu Iarba de lămâie (Citronela sau Lemon grass)

Cei care au probleme cu gândacii trebuie să știe că Iarba de Llămâie are un parfum puternic care alungă dăunătorii. Poate fi ținută atât în ghiveci cât și în grădină. Mirosul ei puternic ține la distanță gândacii.

Cum alungi gândacii cu Năsturel

Această plantă mai este cunoscută în popor și sub numele de brâncuță sau măcriș de baltă. Planta iubește locurile umede și are o acțiune benefică și pentru plantele din jur. Este, de asemenea, un luptător eficient împotriva gândacilor. Năsturelul se plantează la începutul primăverii, în lumina directa a soarelui.

Gândacii nu se înțeleg bine cu usturoiul

Usturoiul nu doar un igredient care dă savoare mâncărurilor, ci poate fi și un eficient luptător împotriva gândacilor. Se spune că usturoiul alungă spiritele rele, însă este cu siguranță o metodă eficientă de a scăpa de gândaci.

Urmăriți Playtech.ro și pe