De ce să pui o bucată de usturoi în ureche pentru 10 minute. Ce beneficii ai

De ce să pui o bucată de usturoi în ureche pentru 10 minute. Ce beneficii ai
De ce este bine sa pui un catel de usturoi in ureche

De ce să pui o bucată de usturoi în ureche pentru 10 minute, potrivit experților în sănătate. Usturoiul are atât de multe beneficii pentru organismul uman încât OMS recomandă o doză zilnică de usturoi pentru oricare om. Acum, specialiștii au descoperit că usturoiul poate avea beneficii și dacă este folosit extern.

De ce este bine să pui zilnic câte un cățel de usturoi în ureche. Beneficiile sunt uriașe

Există multe remedii naturiste pentru a preveni și vindeca bolile și disconforturile organismului nostru, unele ingrediente pe care le avem în bucătărie și chiar în grădina noastră având proprietăți grozave pentru sănătatea omului. Azi vă vom dezvălui beneficiile incredibile ale punerii unui cățel de usturoi în ureche.

Este bine știut faptul că usturoiul este grozav pentru organismul nostru, pentru că conține substanțe nutritive precum vitaminele A, B și C, magneziu, seleniu, calciu, mangan, polifenoli, quercetină și alți antioxidanți.

OMS recomandă consumul zilnic de usturoi

De aceea, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) are următoarele recomandări: o doză zilnică de 2 până la 5 g usturoi proaspăt, adică circa un cățel de usturoi, 0,4 până la 1,2 g pudră de usturoi uscată, 2 până la 5 mg ulei de usturoi, 300 până la 1.000 mg extract de usturoi.

Punerea unei bucăți de usturoi în ureche, desigur, fără a o introduce prea mult, timp de câteva minute pe zi, poate face toate acestea pentru tine:

-Menține tensiunea arterială sub control
-Ajută la întărirea sistemului respirator
-Ameliorează infecțiile urechii
-Reduce riscul de boli cardiovasculare
-Îmbunătățiți apărarea sistemului imunitar.

Care sunt beneficiile consumului regulat de usturoi, conform specialiștilor în medicină:

-reduce colesterolul rău
-protejează inima
-este depurativ
-antibacterian
-antiseptic
-îmbunătățește circulația
-protejează ficatul
-decongestionează și ajută împotriva răcelilor
-are grijă de sistemul digestiv

Banalul usturoi poate trata cancerul

În plus, banalul usturoi ar ajuta la tratarea cancerului. Studiile recente au arătat că anumite substanțe din compoziția usturoiului, cum ar fi dialil disulfidul, au efecte veritabile în distrugerea celulelor canceroase și ajută la dezvoltarea unui sistem imunitar puternic. Usturoiul este cunoscut pentru reducerea dezvoltării tumorilor papilare.

De asemenea, usturoiul este considerat un antibiotic natural si cea mai bună parte este că acesta nu distruge și bacteriile sănătoase ale organismului. Foarte multe persoane folosesc usturoiul ca antibiotic, într-un mod eficient.

Usturoiul vindecă rănile și vănătăile

Nu în ultimul rând, în trecut, usturoiul era recunoscut nu doar pentru faptul că alunga vampirii, ci și pentru faptul că ajuta la vindecarea rănilor și vânătăilor. De asemenea, usturoiul era un tratament popular pentru indigestie și balonare.

Urmăriți Playtech.ro și pe