Planta care luptă împotriva căderii părului și îl ajută să crească. Sigur o ai în casă și tu

Planta care luptă împotriva căderii părului și îl ajută să crească. Sigur o ai în casă și tu

Căderea părului este o problemă des întâlnită în rândul femeilor, însă nu sunt scutiți de ea nici bărbații. Pierderea unui număr semnificativ de fire de păr poate fi cauzată de mai mulți factori, printre care cel ereditar sau o îngrijire necorespunzătoare. Din fericire, există o plantă în casa ta care luptă împotriva căderii părului, ajutându-l să crească, iar tu, probabil, nu știai acest lucru. Mai multe detalii, în continuare.

Planta care luptă împotriva căderii părului

Căderea părului reprezintă o afecțiune dermatoligică a foliculilor piloşi, fiind întâlnită atât la femei, cât și la bărbați. Dacă la bărbați fenomenul este din ce în ce mai des întâlnit, în rândul doamelor a devenit deja chiar una dintre cele mai de temut probleme.

Din fericire, în casa celor mai mulți dintre noi există o plantă care luptă împotriva căderii părului și îl ajută să crească. Este o plantă suculentă, îndrăgită de mulți români grație beneficiilor sale multiple. Ați ghicit! Desore aloe vera este vorba.

Această plantă, cu frunze triunghiulare și cărnoase și margini zimțate, are, după cum aminteam puțin mai sus, nenumărate beneficii pentru sănătate. Frunzele sale au un puternic efect antiinflamator, antiseptic, de detoxifiere, precum și de producție de colagen.

Studiile au arătat că aloe vera reușește să elimine chiar și mătreața, compușii pe care-i conține oferind un aspect strălucitor și sănătos firului de par.

Citește și: Fructul genial care stopează căderea părului. Toate româncele trebuie să îl consume imediat

Se găsește în aproape orice casă

Extrem de utilizată în medicina naturistă și în cosmetică, aloe vera este foarte benefică și pentru îngrijirea părului. Gelul acestei plante conține multe vitamine și aminoacizi, care contribuie, printre altele, la calmarea iritaţiilor scalpului, la hidratarea acestuia și, poate cel mai important, la creșterea parului.

Frunzele de aloe vera conțin, de asemenea, aproximativ 80 de substanţe active, printre care aminoacizi, minerale, vitamine, fitosteroli, hormoni vegetari etc.

Sucul de aloe vera este bun și pentru piele, nu doar pentru păr, putând fi chiar consumat pentru a atenua simptomele sindromului colonului iritabil.

Acum, revenind la efectele benefice asupra podoabei capilare, vă oferim și o rețetă de mască de păr pentru combaterea căderii părului. Aveți nevoie de:

  • 2 linguriţe de gel de aloe vera (proaspăt din frunze);
  • 1 lingurinţă de ulei de cocos sau ulei de migdale.

Se amestecă cele două ingrediente până când se formează o pastă, pe care o veți aplica pe toată lungimea firului de păr cu ajutorul degetelor. După aplicare, se acoperă părul cu un prosop şi se lasă să acţioneze timp de 30 de minute.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI