01 iul. 2021 | 10:23

Cum scapi de mătreață cu bicarbonat de sodiu. Trucul secret care te salvează de probleme

Utile
Cum scapi de mătreață cu bicarbonat de sodiu. Trucul secret care te salvează de probleme
Cum să scapi de mătreață cu bicarbonat de sodiu?

Există un remediu ieftin și natural pentru a putea să scapi de mătreață. Ai nevoie doar de bicarbonat de sodiu, lucru pe care orice român îl are în casă. Acest truc te salvează de această problemă cu care se confruntă mulți. Ce trebuie să faci?

Cum să scapi de mătreață? Ai nevoie de bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este o opțiune bună împotriva mătreții și chiar și a părului gras. Multe dintre persoane se confruntă cu cele două. Acestea apar din cauza sabumului lipsă sau a existenței sale prea accentuate. Cauzele pot fi diverse: starea de sănătate, starea emoțională, schimbările hormonale sau chiar stresul zilnic.

Desigur că există nenumărate soluții cosmetice care pot fi folosite și de asemenea sunt multe variante prezente și în supermarket-uri pentru un scalp sănătos, dar în acest timp un număr de persoane preferă trucurile mai ieftine sau naturale care să le ajute pentru redarea strălucirii firului de păr sau a vitalității lui. Bicarbonatul de sodiu amestecat cu apă și pus direct pe scalp este foarte bun.

Trebuie să-l lași pe păr preț de 15 minute, ulterior spală-te normal cu șamponul preferat și clătește bine totul. Doar prin repetarea acestui proces vei vedea diferențele reale, pentru că după doar o folosire nu se vor vedea mari modificări. Desigur că pentru mai multe explicații despre starea scalpului tău trebuie să apelezi la un specialist care să îți indice cu exactitate cauza. 

  • Atenție!

Nu este recomandat să te folosești săptămâni la rând de acest truc pentru că există și păreri contra care arată că utilizarea pe termen lung sau în cantități excesive poate aduce mai mult rău podoabei capilare. Acesta are un efect abraziv și poate deteriora în cele din urmă firul de păr. De asemenea, poate sesibiliza scalpul, iar în astfel de metode este nevoie să-l folosești mai rar sau înainte de a-l aplica să discuți cu un specialist în dermatologie.

Alte ingrediente care să te ajute în acest sens

Oțetul de mere este și el de folos în cazul acestei probleme. Amestecă într-un recipient cu pulverizator apă cu oțet de mere și aplică ușor pe scalp. Înfășoară părul într-un prosop și lasă-l să acționeze preț de 15 minute sau chiar o oră dacă ai timp. După acest procedeu, spală-te pe cap așa cum ai face-o normal și repetă procesul de două ori pe săptămână.

De asemenea, de ajutor mai este și uleiul de cocos. Masează scalpul cu 3-5 lingurițe de ulei de cocos și lasă-l să acționeze preț de o oră, ulterior aplică șamponul tău și spală bine. Rezultatele nu vor întârzia să apară.

Parteneri
Ce trebuie să faci în ziua de Paște ca să ai noroc tot anul. Obiceiul care îți aduce succes
Redactia.ro
Latura rușinoasă a lui Ion Creangă. Cum devenise amantul femeilor căsătorite și cum a ajuns să aibă un copil din flori, cu o călugăriță
Click.ro
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou congelat. Ce s-a descoperit la analize
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Nu se mai ascund! El are 29, ea - 52! Cuplul din showbizul românesc despre care toată lumea vorbește
Unica.ro
Cabral s-a dezlănțuit în club. A plecat de la petrecere cu două femei
EVZ.ro
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
Spynews
Obligatoriu pentru toți proprietarii de animale. Regulile UE nu pot fi încălcate
Capital.ro
Mircea Badea, despre esenţa ortodoxiei: "Aceasta este credinţa mea, teza mea personală"
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
TOTAL INTERZIS în VINEREA MARE! E cel mai mare PĂCAT
Mediaflux
Alertă pe litoralul României, în minivacanța de 1 Mai! Dealerii de droguri au început să vândă substanțele interzise
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O tânără a stârnit controverse după ce a recunoscut că nu își spală pijamalele după fiecare purtare. Ce i-au spus internauții
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro