Plaje închise în Thassos. Unde nu mai au voie turiştii să meargă în Grecia începând de astăzi, 8 august 2022

Plaje închise în Thassos. Unde nu mai au voie turiştii să meargă în Grecia începând de astăzi, 8 august 2022
Plaje inchise in Thassos, incepand de azi

Ce plaje sunt închise în Thassos. Iată unde nu mai au voie turiștii să meargă în Grecia, începând chiar de azi. În afară plajele în care turiștii nu mai acces deloc, se limitează și circulația pe anumite drumuri forestiere. Motivul pentru care au fost luate astfel de măsuri îl reprezintă riscul de incendiu.

Care sunt plajele închise în Thassos, începând de azi

Începând de azi, 8 august 2022, se interzice accesul în zonele forestiere din insula Thassos, iar asta din cauza riscului de incendiu. Prin urmare, autoritățile elene nu permit circulația pe drumul Makryammos- Golden Beach și Laimos – Teatrul Antic, astfel că turiștii nu vor mai putea ajunge la plajele Marble Beach, Porto Vathy, Paradise.

Mai mult decât atât, pe drumurile forestiere menționare mai jos circulația este limitată:

  • Sf. Panteleímonas – Ag. Marína;
  • Potamiá – Pigés Potamiás;
  • Theológos către Kamíni;
  • Limenária-Kástro;
  • Mariés-barajul Marión;
  • Mikró Kazavíti- Sf. Pantelimon
  • Kazavíti-Toúmpa
  • Rachoni
  • Kallirachi
  • Sotiros

Thassos, una dintre cele mai populare destinații de vacanță

Se știe faptul că insula Thassos este una dintre cele mai populare destinații de vacanță pentru turiștii români. Potrivit unor statistici, în ultimii ani, opt din 10 turiști de acolo erau români. Hotelierii și proprietarii s-au adaptat și ei, astfel că mulți au și învățat limba română, pentru a putea face față fluxului de turiști veniți din România.

Ba mai mult, alții ai ales chiar să-și angajeze ospătari, barmani și vânzători români, tocmai pentru a face comunicarea mai ușoară. Iar situația din Thassos începe să nu mai fie una singulară.

Tot statisticile arată și că, în ultimii 15-20 de ani, românii au ales Grecia ca destinație de vacanță. Într-un numar mare, în afară de români, mai vin acolo și turiști polonezi și cehi. Anul trecut, românii au preferat insule din Grecia, precum: Thassos, Halkidiki, Pieria şi Zakynthos, iar premisele ca situația să fie valabilă și pentru 2022 sunt destul de mari.

Thassos are o istorie bogată, situri arheologice împrăștiate de-a lungul insulei, plaje frumoase și o varietate de activități. Insula atât de iubită de turiștii români mai poartă numele de Insula de Smarald, un loc de o frumusețe aparte, cu relief muntos și împădurit. Pantele joase ale muntelui sunt acoperite de păduri de pin și de plantații de măslini, ce par a se rostogoli în mare, de-a lungul coastei.

Thassos deține atuul unei destinații care se pliază pe dorințele fiecărui turist, îmbinând perfect relaxarea cu distracția, experiențele pitorești și cele culinare, istoria, tradiția. Nu-i de mirare că despre Thassos se spune că este un loc unde le găsești pe toate.