Insula din Grecia unde „nu se aud manele” și nu vei vedea niciodată BMW-uri pe plajă

Insula din Grecia unde „nu se aud manele” și nu vei vedea niciodată BMW-uri pe plajă
Insula este un paradis pe pământ!

Atunci când vorbim de relaxare și odihnă, de cele mai multe ori preferăm locuri retrase, mai puțin umblate. Dacă ești în căutare de un astfel de loc, te anunț că există, și nu foarte departe. Locul se numește Elafonissos. Este insula din Grecia unde „nu se aud manele” și nu vei vedea niciodată BMW-uri pe plajă.

Elafonissos, insula din Grecia unde „nu se aud manele”. Nu vei vedea niciodată BMW-uri pe plajă

Elafonissos este o mică insulă de 19 kilometri pătrați situată în sudul extrem al Greciei. Face parte din frumoasa regiune Laconia. Să ajungi aici s-ar putea să nu fie la fel de rapid sau de simplu ca pe alte insule grecești. Dar răsplata, la sfârșitul călătoriei, ar fi să fii martor la ceea ce seamănă cel mai mult cu insulele din Caraibe sau Polinezia din Europa, fiind în același timp înconjurat de o natură mediteraneană autentică. Elafonissos este o insulă mică, dar pоpulаtă, situată între sudul Pеlоpοnnеsе și Kythirа.

Cel mai rapid mod de a ajunge aici ar fi să aterizați pe aeroportul din Kalamata. Apoi va trebui să conduceți până la Pounta. În cele din urmă, veți lua feribotul care în mai puțin de cincisprezece minute vă va duce în această bijuterie absolută de insulă. Dacă nu găsiți un zbor spre Kalamata, va trebui atunci să veniți aici cu mașina de oriunde v-ați afla în Grecia.

Odată ajunși pe insulă, direcția de urmat trebuie să fie cea spre plaja Simos. Această plajă nu este nimic mai puțin decât uluitoare. Fără îndoială, merită să zbori, să conduci, să navighezi pentru ea și este cât se poate de pitorească. Aici vei găsi două golfuri cu apă turcoaz, cristalină. Cele două sunt separate de o fâșie de pământ și dune albe, cu cardoane mov și nuferi care o protejează.

Din fericire pentru vizitatori, chiar în spatele dunelor se află campingul Simos, complet echipat. Campingul dispune de o bucătărie, mini market, bar, locuri de joacă etc. Acesta oferă tot felul de locuri de cazare, de la un simplu loc cu corturi până la bungalouri mobilate, precum și o modalitate de intrare pe plajă prin dune.

Top 5 plaje din Elafonissos, insula din Grecia unde „nu se aud manele

Fiind un loc atât de mic și izolat, insula, pe lângă frumusețea naturală imensă, evident, nu oferă prea multe activități. Pe drumul spre plaja Simos se află singurul club din Elafonissos, Akrotiri summer Club, unde se pot savura și băuturi, cocktailuri și băuturi spirtoase grecești, admirând marea și munții Laconia din depărtare.

Micul sat de pescari de lângă port este locul unde trebuie să mergi pentru a te bucura de o doză sănătoasă de pește proaspăt și mâncăruri tipice grecești. De-a lungul drumului de lângă port vei găsi o mulțime de taverne și restaurante care oferă în mare parte același meniu și feluri de mâncare ale zilei, în funcție de ceea ce au adus pescarii.

Acum a venit rândul plajelor de pe insula Elafonissos, care merită vizitate, dacă tot ești aici:

1.Plaja Simos

Plaja este situată în partea de sud a insulei. Această plajă imaculată este cea mai populară din Elafonissos. Nisipul alb, apa cristalină și peisajul minunat fac ca Simos să arate ca o plajă tropicală.

2.Plaja Lefki

Situat în în partea sudică a insulei, golful Lefki se găsește pe drumul spre Simos, și poate fi plaja pe care o cauți.

3.Plaja Sarakiniko

Plaja este situată în partea de sud a insulei, așezată tot într-un golf mare cu nisip fin și apă cristalină. Este situat lângă populara plajă Simos.

4.Plaja Kalogeras

O găsești în partea de nord a insulei, Kalogeras este o plajă frumoasă lângă Capul Kontogoni. Are apă cristalină și o parte dintr-un oraș antic scufundat se găsește în apropierea acestei plaje.

5.Plaja Kontogoni

Tot în partea de nord a insulei, plaja Kontogoni este o plajă lungă și frumoasă, care este aproape de port.

Concluzie: Un paradis pe pământ

După cum ai aflat, la sud de Peloponez, există un loc de vis, cu nisip alb, ape verzi și turcoaz, o bogăție naturală extrem de rară și o culoare tradițională neatinsă, peisaje atractive, propria „Atlantida” scufundată și trei dintre cele mai frumoase plaje din Marea Mediterană.

Elafonissos este insula exotică de numai 19 km pătrați, care îți permite să experimentezi viața la plajă și face ca fiecare vizitator să uite de viața de zi cu zi, văzând doar paradisul care se desfășoară în fața lui.

Așa că, dacă ești în căutare, aici găsești insula din Grecia unde „nu se aud manele”, și unde nu vei vedea niciodată BMW-uri pe plajă.