Plajele din Thassos unde să mergi măcar o dată în această vară. Arată mult mai bine decât în România

Plajele din Thassos unde să mergi măcar o dată în această vară. Arată mult mai bine decât în România
Cele mai frumoase plaje de pe insula Thassos. Peisajele exotice de aici nu se pot compara cu nicio altă destinație de vacanță.

Destinațiile de vacanță din Grecia se numără în topul preferințelor românilor. În anul curent, conaționalii au luat cu asalt plajele din străinătate, în special cele de pe insulele grecești. De altfel, autoritățile elene au avut grijă să angajeze pe plaje personal din România, facilitând astfel comunicarea cu turiștii din țara noastră. Află care sunt cele mai frumoase plaje din Thassos, pe care trebuie să le vizitezi măcar o dată în această vară.

În ciuda țepelor pe care și le iau tot mai mulți români pe insula Thassos, aceasta rămâne în topul preferințelor pentru destinațiile de vacanțe ale turiștilor. Insula Thassos, de o frumusețe feerică, este situată în partea nordică a Mării Egee de Est. Spre deosebire de alte insule, Thassos prezintă o vegetație luxuriantă, datorită reliefului său muntos.

Cele mai frumoase plaje din Thassos

Pentru turiștii care vor să descopere peisaje naturale pur și simplu imaculate, se află pe lista celor mai comune recomandări. Insula Thassos, cu ape în nuanțe de smarald și turcoaz, are unele dintre cele mai frumoase plaje exotice, despre care unii români nu au aflat încă. Trebuie să vizitezi în această vară măcar una dintre ele.

Plaja Giola, o mică lagună din regiunea Astris, arată exact ca o piscină naturală, cu valuri de apă verzi. Este o destinație de vacanță de o frumusețe ieșită din comun, vizitată însă de puțini turiști. Cei mai mulți dintre ei, nici nu au auzit despre plaja Giola. Aici, stâncile, unele dintre ele de înălțimi de 8 metri, protejează întregul peisaj.

Drumul spre plaja Giola nu este cel mai simplu, întrucât prezintă multe porțiuni deteriorate. Întotdeauna le este recomandat turiștilor să urmeze traseul spre plaja Giola doar dacă au vehicule 4 x 4. Pentru a ajunge exact la lagună, trebuie să vă mai deplasați 2 km distanță față de drumul principal.

Cu ajutorul autorităților, puteți ajunge întotdeauna în siguranță în această parte de sud a insulei Thassos. Locația este izolată și trebuie subliniat că nu sunt oferite facilități ca în alte regiuni. Prin urmare, trebuie să vă procurați singuri mâncarea și băutura dinainte să petreci ziua pe plaja Giola.

Locuri de parcare gratuite pentru Marmaras

Plaja Marmaras are un aspect tropical ieșit din comun, cu nisip alb și pietricele de culoarea și textura marmurei pure. Fundul alb al mării și culoarea țărmului contrastează cu valurile de apă, dând naștere unui adevărat spectacol natural de nuanța smaraldului.

Plaja este situată în partea de est a insulei, relativ aproape de portul Thassos, la 6 km de mers cu mașina. Pentru a ajunge acolo, vă veți îndrepta spre Makryammos. Odată ce ajungeți la un drum de pământ, situat pe partea dreaptă, urmați-l. Veți găsi un spațiu amenajat pentru mașini, unde nu trebuie să plătiți parcare.

Golful este izolat, dar dispune de un bar pe plajă. Sunt puse la dispoziția turiștilor șezlonguri, umbre și tot ce și-ar putea dori un iubitor de mare. Frumusețea magnifică a regiunii atrage multe ambarcațiuni de agrement.

Plaja Paradis, un adevărat spectacol natural

Paradis este una dintre cele mai populare plaje de pe insula Thassos. Își datorează denumirea vegetației luxuriante și dese, apelor de o nuanță de albastru deschis extrem de curată și țărmului nisipos. Plaja este situată în apropierea satului Kinira, care se află în partea de est a insulei. Aceasta se situează la aproximativ 22 km de Limenas.

Pe plaja Paradis, turiștii pot beneficia de multe facilități: baruri pe plajă, taverne și șezlonguri/scaune, teren de volei etc. De asemenea, la dispoziția turiștilor sunt puse și locuri de parcare, însă de data aceasta nu în mod gratuit.

Atenție! În trecut, această plajă purta porecla „plaja nudiștilor”. Iar asta deoarece, uneori, în părți îndepărtate ale golfului își făceau baie turiști în pielea goală. Este posibil să mai vedeți, izolat, astfel de persoane în apropierea plajei Paradis, potrivit Greece Travel Ideas.