Plaja ‘secretă’ unde să mergi de 1 mai. Locul neștiut din România, puțini oameni au fost acolo

Plaja ‘secretă’ unde să mergi de 1 mai. Locul neștiut din România, puțini oameni au fost acolo
Unde este situata plaja secreta din Romania

Românii care vor să petreacă în acest an un 1 Mai special au la dispoziție un loc deosebit care este parcă rupt din Rai. Este vorba despre o plajă secretă despre care puțini români știu. Auzind de plajă secretă gândul te poartă la litoral, însă este total greșit, întrucât această plajă pe care puțini oameni au fost se află în inima munților Apuseni.

Unde să petreci 1 Mai 2022. Plaja secretă din România care seamănă cu una din Thailanda

Vă propunem pentru petrecerea zilei de 1 Mai o plajă superbă, săpată în inima munților, care te va duce cu gândul la cele mai exotice locuri. Însă, chiar dacă pare de pe altă lume plaja este în România și este foarte ușor accesibilă.

Plaja secretă este așa cum nici nu ai visat sau doar în filme ai văzut.  Odată ajuns acolo uiți de tot, de faptul că nu ai semnal, că ai de rezolvat probleme la muncă, că s-a scumpit carburantul, curentul, mâncarea, nimic nu te mai interesază decât când ai timp să revii.

Unde este situată plaja secretă

Locul secret din România care beneficiază de o plajă superbă este situat în localitatea Șuncuiuș, Bihor. Plaja este amenajată în inima Apusenilor, este dotată cu nisip fin, sezlonguri ca la mare, însă pare din Thailanda. Pentru cunoscători, datorită stâncii, plaja te duce cu gândul la exoticul Krabi.

Plaja aparține de pensiunea Lavinia, râul Criș trece prin apropiere, iar stâncile din jur completează perfect peisajul ca de poveste, care vă va face să reveniți cât mai curând. Pensiunea este una clasică, curată, însă punctul forte îl reprezintă plaja.

Cum ajungi din Bucureși la plaja secretă

Așadar, dacă sunteți din Capitală, pentru a ajunge la plaja secretă trebuie să străbateți următorul traseu: București-Alba-Turda-Huedin-Negreni-Șuncuiuș. Sunt 544 de km de la București, 230 de km de la Timișoara și doar 103 km de la Cluj.

În zonă se află și câteva peșteri pe care să le vizitezi

Drumul este ușor accesibil cu mașina. Drumurile sunt ca în palmă până la Șuncuiuș, iar de aici mai aveți de parcurs doar doi kilometri, pe un drum de țară, însă acesta este doar începutul unui traseu superb, care te poate duce spre câteva dintre cele mai frumoase peșteri din România: Izbândiș, Batanului, Vântului și Moanei.

În zonă sunt disponibile două pensiuni pentru cazare: pensiunile Lavinia și Grădia. Plaja secretă are și un inconvenient. Plaja nu este foarte mare, astfel că în perioada sezonului estival locul poate deveni cam aglomerat.