25 mart. 2022 | 20:43

Vrei să ai semnal mai bun la mobil? Asta e tot ce trebuie să faci și e simplu

Utile
Vrei să ai semnal mai bun la mobil? Asta e tot ce trebuie să faci și e simplu
Cum să măriți semnalul telefonului

Unul dintre multele lucruri pe care le-am învățat în ultimele luni (de pandemie), este că posibilitatea de a rămâne în contact cu familia, prietenii și colegii a devenit mai importantă ca niciodată. Dar nu toată lumea poate garanta un semnal telefonic excelent oriunde s-ar afla. Unele zone rurale au o acoperire mobilă redusă sau chiar inexistentă. Așadar, dacă vă aflați într-unul dintre acele locuri în care trebuie să alergați la etaj și să vă aplecați pe fereastră atunci când vă sună cineva, iată câteva lucruri pe care le puteți încerca pentru a combate recepția slabă a telefonului mobil.

Cum să măriți semnalul telefonului

Având în vedere că o mare parte din viața noastră de zi cu zi depinde de telefonul mobil, lucruri precum semnalul slab, apelurile pierdute sau viteza redusă a datelor pot avea un impact major. Din fericire, există o serie de lucruri pe care le puteți face pentru a vă îmbunătăți semnalul celular pentru apeluri clare și viteze rapide de date. Înainte de a face ceva atât de drastic ca și cum ați da o grămadă de bani pe un amplificator de semnal, încercați următoarele sfaturi.

Poziții diferite

O cauză a semnalului slab ar putea fi carcasa telefonului. Cu mult înainte de smartphone-uri, unele telefoane aveau o antenă externă, dar în prezent toate sunt interne.

Plasarea unei carcase pe telefon, în special una metalică, poate afecta serios eficiența antenelor dispozitivului, la fel cum poate afecta și ținerea greșită a telefonului, așa cum a afirmat Steve Job, după cum a afirmat celebru, atunci când utilizatorii de iPhone s-au plâns în timpul fiascoului „Antennagate”.

Afirmația lui Jobs are o parte de adevăr, dar, dacă doriți să vă optimizați șansele de a obține o recepție mai bună, trebuie să combinați mai mulți factori. Îndepărtarea temporară a carcasei telefonului, ținerea telefonului în așa fel încât să nu obstrucționați liniile antenei și chiar mersul în cea mai înaltă încăpere din casă, în același timp, dacă este posibil, cu fața spre cel mai apropiat turn de telefonie mobilă, pot îmbunătăți considerabil puterea semnalului.

Semnal mobil slab? Folosiți în schimb WiFi

Majoritatea gospodăriilor au o bandă largă suficient de rapidă pentru apeluri WiFi. Nu există nicio diferență între a efectua un apel pe Skype sau Whatsapp și ceea ce majoritatea operatorilor de telefonie mobilă numesc „apeluri WiFi”. Este pur și simplu un apel telefonic care folosește internetul în loc de rețeaua de telefonie mobilă.

Puteți verifica dacă furnizorul de telefonie mobilă oferă apeluri WiFi, dar este important ca și telefonul dvs. să fie compatibil. Dacă unul sau ambele se dovedesc a fi incompatibile, atunci este evident că trebuie să folosiți un client VoIP, cum ar fi Skype, care este disponibil pentru majoritatea telefoanelor și este complet gratuit, atâta timp cât apelați un alt utilizator Skype.

Trecerea la o altă rețea mobilă

Poate părea o măsură extremă, dar dacă aveți în mod constant un semnal de telefonie mobilă groaznic acasă, luați în considerare posibilitatea de a trece la un alt furnizor. Este surprinzător de ușor să schimbi, acum poți trimite un SMS pentru a schimba rețeaua, și este de asemenea ușor să îți păstrezi numărul existent. Pentru a afla dacă o altă rețea va oferi un semnal mobil mai bun, puteți utiliza verificatoarele de acoperire ale acestora. Fiecare dintre acestea vă va spune dacă semnalul va fi bun atât în exterior, cât și în interior, la un moment dat.

Asigurați-vă că telefonul este în stare de funcționare optimă

Actualizați-vă software-ul. Știți acele mesaje pe care le primiți uneori despre actualizarea software-ului operatorului? Aceste actualizări sunt cele care îi spun telefonului dvs. la ce turnuri să se conecteze. În mod ideal, ar trebui să actualizați întotdeauna, dar dacă nu ați făcut-o recent, atunci ar trebui să verificați acum dacă este necesar să o faceți. Urmați instrucțiunile aplicabile pentru telefonul dumneavoastră Android sau iPhone.

Dezactivați toate serviciile pe care nu le utilizați în prezent. Servicii precum WiFi, Bluetooth și Near-Field Communication (NFC) pot cauza uneori probleme, fie prin faptul că încearcă să vă trimită apelurile și datele prin intermediul unui alt serviciu, fie că permit altor dispozitive să utilizeze lățimea de bandă necesară pentru date rapide sau apeluri clare. Încercați să le dezactivați pe telefon și vedeți dacă semnalul se îmbunătățește.

Modificați setările pentru voce și date. Uneori, rețeaua 4G LTE pe care vă aflați este suprasolicitată și rețeaua 3G, deși tehnic mai lentă, este de fapt o opțiune mai bună. Dacă vă aflați în rețeaua 4G LTE, încercați să o dezactivați pe iPhone sau pe telefonul Android (dacă este compatibilă), care vă va comuta automat la rețeaua 3G.

Activați și dezactivați modul avion. Acest lucru vă va forța telefonul să se reconecteze la rețeaua celulară. Dacă vă aflați într-o zonă care ar trebui să aibă semnal bun, dar telefonul dvs. nu îl afișează, încercați să activați și să dezactivați modul avion pentru a forța telefonul să se reconecteze.

Resetați-vă setările de rețea 

Aceasta este o ultimă soluție în cazul în care tot nu reușiți să vă conectați telefonul și alte telefoane de la același operator funcționează în locația dvs. Iată instrucțiunile pentru telefoanele Android și iPhone.

Re-selectați manual operatorul de rețea. Aceasta funcționează doar pentru telefoanele Android. Accesați „Settings > Find Mobile Networks > Network operators” (Setări > Găsiți rețele mobile > Operatori de rețea). Se va re-scana pentru toate rețelele disponibile în zona dvs. Consultați acest videoclip pentru a vedea cum se face.

Faceți să vă verificați dacă telefonul este deteriorat. Dacă vă aflați într-o locație în care alte persoane cu telefoane ale operatorului dvs. au servicii bune, dar dvs. nu, atunci acesta ar putea fi un semn că telefonul dvs. sau, mai exact, antena internă, a fost deteriorată. Cel mai bine ar fi să îl aduceți la magazinul de unde ați cumpărat inițial telefonul și să le cereți să efectueze o analiză pentru a vedea dacă telefonul funcționează așa cum ar trebui. Dacă nu, atunci ar putea fi timpul pentru un telefon nou.

Schimbați-vă locația

Mutați-vă la un etaj mai sus (sau la mai multe etaje). Semnalul tinde să fie mai bun la etajele mai înalte, deoarece aveți posibilitatea de a elimina obstacolele mai aproape de nivelul solului. Dacă vă aflați într-un subsol, mutarea la parter poate fi de mare ajutor.

Mutați-vă mai aproape de o fereastră. Semnalul celular pătrunde mai ușor într-o clădire atunci când nu este blocat de materialele de construcție, cum ar fi cărămida, blocul, sidingul sau tabla din care este făcută clădirea, astfel încât ferestrele sunt, de obicei, zone în care veți primi un semnal mai puternic decât în spatele unui perete solid.

Aflați unde se află cel mai apropiat turn de telefonie mobilă. Introduceți orașul sau codul poștal în Cell Reception (Recepție celulară) sau Open Signal (Semnal deschis) pentru a vedea o hartă a turnurilor locale, apoi încercați fie să vă localizați pe aceeași parte a clădirii, fie să vă schimbați complet locația.

Îmbunătățiți-vă împrejurimile

Reorganizează-ți spațiul. Anumite obiecte din casa sau biroul dumneavoastră tind să blocheze semnalul, cum ar fi dulapurile de arhivare metalice, frigiderele, cascadele decorative și mobilierul solid. Reorganizarea acestor obiecte astfel încât să nu se afle între dvs. și semnalul celular exterior vă poate ajuta.

Îndepărtați copacii și arbuștii. Copacii, tufișurile și orice alt lucru viu este alcătuit din apă, care blochează semnalul celular în diferite grade. Dacă este posibil, tăiați ramurile inutile, îndepărtați tufișurile prea înalte sau tăiați copaci întregi pentru a crea un mediu mai deschis.

Folosiți materiale de construcție diferite. Data viitoare când vă decideți asupra unui proiect de îmbunătățire a locuinței, luați în considerare posibilitatea de a cerceta modul în care materialul respectiv ar putea afecta semnalul. Acoperișurile metalice, pereții din cărămidă și materialele de construcție eficiente din punct de vedere energetic blochează semnalul mai mult decât materialele alternative.

Deschideți fereastra. Dacă ferestrele dvs. au un strat de acoperire eficient din punct de vedere energetic aplicat pe ele, atunci, din păcate, acesta blochează și semnalul celular, astfel încât deschiderea ferestrei poate permite semnalului celular să pătrundă în încăpere.

Parteneri
De ce s-a stins, de fapt, actorul Mircea Diaconu. Fiica sa vine cu dezvăluiri cutremurătoare. "Am sufletul sfâșiat"
Redactia.ro
Cum se denunțau vecinii unii pe alții la Securitate:„Aflându-se în casă, cu ușa deschisă, s-a exprimat într-un mod imposibil de reprodus la adresa tov. Ceaușescu“
Click.ro
Ultimele mesaje trimise de pe front de soldații ruși. „E un munte de cadavre”. Mărturii cutremurătoare
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Care este 'marele păcat' pe care credincioșii îl fac în Ajunul Crăciunului. Preotul Vasile Ioana avertizează: 'Dragii mei, vă implor! Nu se face!'
Unica.ro
Cel mai dement scenariu despre Biden: Mort din 2019, înlocuit de un actor sau robot
EVZ.ro
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews
Lovitură imensă pentru Călin Georgescu. Ar putea fi descalificat. Nu se aștepta la una ca asta
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
CĂLIN GEORGESCU, la CURTEA de APEL! DECIZIE privind ANULAREA ALEGERILOR
Mediaflux
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Mireasa sezon 10. Mesajul Laurei și al lui Mihai după ce au câștigat Marele Premiu. Ce au transmis cei doi
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro