Plaja din România amenajată de un designer cunoscut. Străinii laudă locul, e ceva special

Plaja din România amenajată de un designer cunoscut. Străinii laudă locul, e ceva special
Plaja Vega Vintage din Mamaia

Plaja din România amenajată de un designer cunoscut este unică pe litoralul românesc. Șezlongurile au o anumită culoare, la fel ca și prosoapele. Străinii laudă locul, întrucât este ceva special. Despre ce plajă este vorba, vedeți în rândurile de mai jos.

Singura plajă de pe litoral care a fost amenajată cu ajutorul unui designer. Unde se află

Aceasta este singura plajă din România pentru amenajarea căreia administratorul a apelat la serviciile unui designer. Mai multe plaje din România au primit certificare internațională, însă una o întrece pe toate, întrucât este concepția unui designer.

Este vorba despre plaja Vega Vintage din Mamaia, care a fost amenajată de un specialist, astfel încât, acum, șezlongurile sunt de culoare albă și prosoapele turcoaz. Nu există mizerie pe plajă și sunt respectate toate cerințele impuse de eticheta „Blue Flag”.

Cât costă un baldachin pe această plajă

 „Am venit cu un plus de confort cu noile structuri pe care le avem disponibile din acest an de tip cuib sau baldachin. Între 80 de lei și 120 de lei de persoană, însă vorbim de tarifele de full sezon”, Raluca Dumitrașcu, managerul Vega Vintage din Mamaia, plajă certificată Blue Flag.

Turiștii, mulțumiți de creația designerului

Turiștii sunt super-mulțumiți de cum arată plaja și de serviciile oferite de cei care administrează locul.

„E foarte frumos și locul e minunat. Nu am mai văzut așa loc frumos. Mă simt foarte bine. Designul este foarte frumos. După cum vedeți, sunt multe șezlonguri și serviciile și curățenia, toate sunt bune”, declară Khaled, un turist din Arabia Saudită, potrivit stirileprotv.ro.

În 2022, șase porțiuni de plajă de pe litoralul românesc au primit certificarea internațională „Blue Flag”. Două în Năvodari, una în Mamaia, două în Eforie și una singură în sudul litoralului, în stațiunea Olimp.

Ce înseamnă Blue Flag pentru o plajă

Steagul albastru este considerat un simbol al protecţiei mediului la cel mai înalt standard. În aceste zone de plajă, apa şi nisipul sunt curate și există suficienţi salvamari pregătiţi să intervină în situaţii de pericol.

Pe o plajă care are certificare internațională Blue Flag turiștii au parte de mai multă intimitate, întrucât șezlongurile sunt așezate la cel puțin doi metri distanță unul față de celălalt. Certificarea „Blue Flag” este acordată în fiecare an plajelor care îndeplinesc nu mai puțin de 33 de criterii strict legate de calitatea apei, a nisipului, siguranță, curățenie, protecția mediului sau informarea turiștilor.

Plajă Blue Flag și în stațiunea Eforie Nord

În Eforie Nord, plaja cu certificare Blue Flag este mai îngustă și nisipul mai fin pentru că suprafața nu a fost lărgită deocamdată. Turiștii se bucură în tihnă de vacanță aici.

Singura plajă certificată Blue Flag din sudul litoralului, respectiv din stașiunea Olimp, are peste 11.000 de metri pătrați și 400 de șezlonguri amplasate pe suprafață de nisip. Turiștii care se relaxează la soare aici au garanția că sunt pe una dintre cele mai bune plaje din lume, datorită Steagului Albastru.