16 apr. 2024 | 23:35

Plăcintă italiană pentru Paște. Ingredientul deosebit cu care să ungi crusta pentru a fi savuroasă

Diverse
Plăcintă italiană pentru Paște. Ingredientul deosebit cu care să ungi crusta pentru a fi savuroasă
Foto: Profimedia

Vei avea nevoie de puțină răbdare, câteva ore libere și dorința de a-ți răsfăța familia și musafirii cu un preparat spectaculos: plăcintă italiană pentru Paște. Află, din rândurile de mai jos, care este ingredientul deosebit cu care să ungi crusta pentru a fi savuroasă.

Rețetă plăcintă italiană pentru Paște

Plăcinta italiană de Paște este încărcată până la refuz cu prosciutto, salam și cârnați deliciosi. De asemenea, umplutura mai conține ardei roșii copți, spanac și bucăți de brânză mozzarela.

Ingredientul deosebit cu care să ungi crusta pentru a fi savuroasă, cel care ține toate aceste ingrediente uimitoare împreună pentru o prezentare frumoasă este untul de casă.

Ingrediente

  • foi de plăcintă
  • cârnați
  • ricotta
  • mozzarella
  • patru ouă
  • o linguriță de sare
  • o jumătate de linguriță de piper negru măcinat
  • salam
  • prosciutto
  • ardei roșu copt
  • spanac
  • parmezan

Te-ar putea interesa și: Cele mai elegante ouă de Paște. Cum să le vopsești

Mod de preparare

Gătește cârnații italieni într-o tigaie mare la foc mediu-înalt timp de aproximativ cinci minute sau până când sunt rumeniți. Se dau deoparte si se lasă să se răcească.

Amestecă ricotta, brânza mozzarella, trei ouă, sare și piper într-un castron până se omogenizeaza complet. Adaugă salamul tăiat cubulețe în amestecul de ouă.

Așează foia de plăcintă cu grijă într-un vas de copt cu pereți detașabili și unge bine cu unt de casă topit. Lasă aproximativ un centimetru de aluat atârnând peste marginea tăvii. Pune feliile de prosciutto pe fundul crustei. Întinde amestecul de ricotta într-un strat uniform deasupra prosciutto-ului. Adaugă peste cârnații și apasă puțin, pentru a crea un strat uniform, apoi așează ardeii copți. Acoperă cu spanac și parmezan.

Pune peste o a doua foaie de plăcintă. Bate oul rămas într-un castron mic. Cu un cuțit, se recomandă să faci patru tăieturi lungi în partea de sus a plăcintei și să ungi bine suprafața cu oul bătut.

Plăcintă italiană pentru Paște se pune la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de oră și 20 de minute sau până când crusta devine maro-aurie, iar temperatura internă a atins temperatura de 65 de grade Celsius.

Te-ar putea interesa și: Rețetă specială de drob pentru Paște. Ce ingrediente trebuie să folosești pentru un gust savuros

Parteneri
Florin Piersic, transferat la terapie intensivă. Care este starea de sănătate a actorului
Redactia.ro
Locul din inima Transilvaniei cu peisaje desprinse din povești. Este destinația ideală pentru vacanța de Paște
Click.ro
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune că „e groaznic”: „Nu ne așteptam”
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Nu se mai ascund! El are 29, ea - 52! Cuplul din showbizul românesc despre care toată lumea vorbește
Unica.ro
Cătălin Bordea, șocat de femei: Mi-a ajuns
EVZ.ro
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
Spynews
A devenit ILEGAL. Nu mai poți urmări la TV. S-a votat lege marți, 30 aprilie
Capital.ro
Horoscop Luna Neagră în Fecioară 2024 | Karma aduce lecții importante: Leii se îmbogățesc. Peștii au parte de aventuri amoroase
Antena 3
O mai recunoști? A fost considerată una dintre cele mai frumoase femei din lume. Decizia neașteptată luată la 73 de ani
Avantaje
CUTREMUR de 1 MAI! MII de ROMÂNI s-au PANICAT
Mediaflux
Alertă pe litoralul României, în minivacanța de 1 Mai! Dealerii de droguri au început să vândă substanțele interzise
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
CRBL, primul interviu după divorț. Alături de cine va petrece Paștele anul acesta: „Să nu exagerăm”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro