Pisica ta te linge în mod repetat? Mesajul pe care îl transmite de fiecare dată, de fapt

Pisica ta te linge în mod repetat? Mesajul pe care îl transmite de fiecare dată, de fapt
De ce te linge pisica ta

Pisica ta te linge în mod repetat? Ce mesaj îți transmite ea, de fapt? Pentru a înțelege mai bine de ce face asta, ar trebui să analizezi comportamentul lor între ele, căci pisicile se ling și una pe cealaltă. Pisicile se ling între ele ca să își curețe blana. Pisica mamă va curăța blănița puilor ei, iar între pisicile adulte acest fenomen poate însemna și modalitatea de a-și exprima afecțiunea și încrederea reciprocă.

Ce mesaj îți transmite pisica dacă te linge în mod repetat

Felinele aplică și la oameni același tratament. Iar dacă te întrebi de ce te linge pisica, motivele sunt mai multe. Pisicile își arată afecțiunea în acest fel. Dacă, spre exemplu, îți linge mâna în timp ce toarce, ești un norocos – felinei îi place să petreacă timp în preajma ta.

Întrucât te place, pisica vrea să te marcheze ca fiind „a ei„. Atunci când pisica te linge, ea lasă în urma sa mici particule olfactive. Astfel, un alt răspuns la întrebarea de ce te linge pisica este să le transmită și celorlalți că îi aparții.

Linsul este deci, pentru ele, un simț al proprietății. Își va manifesta acest comportament mai ales decă ai mângaiat alt animal, înainte de a-ți mângaia pisica. Ea va mirosi potențialul rival și va acționa în consecință, îndepărtând mirosul acestuia și acoperindu-l cu propriul miros.

Dacă, spre exemplu, stai pe un șezlong, iar afară sunt 30 de grade C și pisica îți linge mâna, este foarte probabil să îi placă gustul transpirației tale. Aroma aceasta ușor sărată este plăcută de multe animale.

Cum poți să răsplătești gestul pisicii tale

Așadar, dacă pisica te linge din afecțiune, ar trebui să îi returnezi gestul prin mângâiat. Multe pisici mai preferă să le piepteni blana cu o perie moale sau cu o perie de masaj.

La întrebarea dacă se pot transmite anumite boli prin linsul pisicii, răspunsul este că este important să urmezi câteva reguli de igienă. Adică, dacă pisica ți-a lins mâna, ar trebui să te speli.

Pentru că este probabil ca copiii să nu urmeze neapărat aceeași regulă, pentru a fi sigur că nu vor exista probleme, cel mai bine este deparazitezi regulat animalul. Deși riscul ca pisica să transmită boli prin lins este unul foarte mic, cu toate acestea, din motive ce țin de igienă, este indicat să eviți ca pisica să te lingă pe față.