29 mai 2022 | 19:11

Pisica ta te linge în mod repetat? Mesajul pe care îl transmite de fiecare dată, de fapt

Utile
Pisica ta te linge în mod repetat? Mesajul pe care îl transmite de fiecare dată, de fapt
De ce te linge pisica ta

Pisica ta te linge în mod repetat? Ce mesaj îți transmite ea, de fapt? Pentru a înțelege mai bine de ce face asta, ar trebui să analizezi comportamentul lor între ele, căci pisicile se ling și una pe cealaltă. Pisicile se ling între ele ca să își curețe blana. Pisica mamă va curăța blănița puilor ei, iar între pisicile adulte acest fenomen poate însemna și modalitatea de a-și exprima afecțiunea și încrederea reciprocă.

Ce mesaj îți transmite pisica dacă te linge în mod repetat

Felinele aplică și la oameni același tratament. Iar dacă te întrebi de ce te linge pisica, motivele sunt mai multe. Pisicile își arată afecțiunea în acest fel. Dacă, spre exemplu, îți linge mâna în timp ce toarce, ești un norocos – felinei îi place să petreacă timp în preajma ta.

Întrucât te place, pisica vrea să te marcheze ca fiind „a ei„. Atunci când pisica te linge, ea lasă în urma sa mici particule olfactive. Astfel, un alt răspuns la întrebarea de ce te linge pisica este să le transmită și celorlalți că îi aparții.

Linsul este deci, pentru ele, un simț al proprietății. Își va manifesta acest comportament mai ales decă ai mângaiat alt animal, înainte de a-ți mângaia pisica. Ea va mirosi potențialul rival și va acționa în consecință, îndepărtând mirosul acestuia și acoperindu-l cu propriul miros.

Dacă, spre exemplu, stai pe un șezlong, iar afară sunt 30 de grade C și pisica îți linge mâna, este foarte probabil să îi placă gustul transpirației tale. Aroma aceasta ușor sărată este plăcută de multe animale.

Cum poți să răsplătești gestul pisicii tale

Așadar, dacă pisica te linge din afecțiune, ar trebui să îi returnezi gestul prin mângâiat. Multe pisici mai preferă să le piepteni blana cu o perie moale sau cu o perie de masaj.

La întrebarea dacă se pot transmite anumite boli prin linsul pisicii, răspunsul este că este important să urmezi câteva reguli de igienă. Adică, dacă pisica ți-a lins mâna, ar trebui să te speli.

Pentru că este probabil ca copiii să nu urmeze neapărat aceeași regulă, pentru a fi sigur că nu vor exista probleme, cel mai bine este deparazitezi regulat animalul. Deși riscul ca pisica să transmită boli prin lins este unul foarte mic, cu toate acestea, din motive ce țin de igienă, este indicat să eviți ca pisica să te lingă pe față.

PlaySport
Porecla incredibilă pe care o avea Reghe: „Miroase a ghenă”! S-a aflat adevărul abia acum
Ego.ro
INCREDIBIL cum arată Andra FĂRĂ haine! A renunțat și la lenjeria intimă, doar Măruță o vede așa
Digi24
SUA avertizează: China ajută Rusia să câștige războiul cu Ucraina. Îi trimite echipamente și imagini de pe front
Cancan.ro
Cristian Cioacă a comis-o din nou, la 17 ani de la dispariția Elodiei Ghinescu: „I-a luat tot, și viața, și tot ce…”
GSP.ro
Nu a ținut pasul. O artistă faimoasa a dat detalii picante din dormitor: „Am făcut sex de peste 10 ori în vacanță. Se putea și mai bine”
Stirile PROTV
Cine este femeia al cărei cadavru tranșat a fost descoperit pe marginea autostrăzii A1. „S-a găsit încă o mână și un picior”
Romania TV
Reghecampf, ÎNŞELAT de Anamaria în timpul CĂSNICIEI! Unde se iubea impresara cu AMANTUL
Capital.ro
A murit marele actor. Lumea l-a adorat pentru sufletul lui. A lăsat un gol imens
EVZ.ro
Bateriile lăsate la soare. O greșeală care poate să coste scump
Adevarul
Cele mai periculoase insecte din lume. Au modelat istoria omenirii și au dus la moartea a milioane de oameni
BZI.ro
Simona Halep a făcut o schimbare radicală de look! Fanii nu au știut inițial cine este – FOTO
Spynews.ro
Andreea Sasu a confirmat că urmează să aibă un copil cu Philipp Plein! Românca a recunoscut tot ce s-a zvonit: ”Suntem împreună de un an de zile”
Libertatea.ro
Cum a ajuns „brancardierul morții” să ucidă oameni ai străzii. „Dacă era respins sau întrerupt, Bota reacţiona violent”
Sport.ro
FOTO Ivana Knoll se pregătește de EURO 2024 în cele mai incendiare ținute! Fanii au reacționat imediat când au văzut-o așa
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Schimb de replici între Vlad Gherman și Cristina Ciobănașu, imediat după cununia civilă! Oana Moșneagu nu a mai suportat și a intervenit: ”Ăștia suntem noi!”
Redactia.ro
Englezii s-au convins! Cine e jucătorul din SuperLiga României în stare să valoreze 40.000.000€
Digisport.ro
Prodanca îl face praf pe Reghecampf, după ce a acuzat-o de amantlâc: „Să treci pe la noi să-ți dăm 2000 de euro că nu te mai vezi de mizerie”
Click.ro
De necrezut! Cum arată acum casa Alexandrei Bodi. "Regina TikTok-ului" cere donații pentru a-și pune dantura: "Să văd cât mă costă, vă dau răspunsul..."
Viva.ro
Un mare actor, iubit de public, a ajuns de nerecunoscut! Imaginile au emoționat mii de oameni
Unica.ro
Filmul care face furori pe Netflix. O poveste de dragoste ieșită din tipare
EVZ.ro
CRBL și Elena, soția lui, vor divorța! Cei doi au ales să se separare, după 16 ani de căsnicie: „Cu inimile împovărate de tristețe...” / FOTO
Spynews
Anunț pentru proprietarii de apartamente. Chiriașii au INTERZIS
Capital.ro
Ridichi sau ridichii. Puțini români știu care este varianta corectă
Antena 3
Antonia, noi imagini devenite virale în timp record. Fanii au fost luați prin surprindere
TV Mania
Încă o despărțire în showbiz! Păreau extrem de îndrăgostiți, dar și-au spus „Adio”, iar motivul este total neașteptat. S-a aflat totul acum: „Nu a vrut...”
Avantaje
VLADIMIR PUTIN a DECIS! E cutremur în RUSIA!
Mediaflux
Andreea Sasu a confirmat că urmează să aibă un copil cu Philipp Plein! Românca a recunoscut tot ce s-a zvonit: ”Suntem împreună de un an de zile”
Spynews.ro
Testul de atenție pe care numai geniile îl rezolvă: găsește ardeiul desenat!
Realitatea.net
Îți amintești de Nicolas Alex, băiatul „Super-Super” care făcea furori cu videoclipurile sale de la bâlci în 2017? Cum arată acum
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro